Олександр Шовковський: «Футбольним гурманам подарували свято»

Олександр Шовковський: «Футбольним гурманам подарували свято»

Воротар «Динамо» Олександр Шовковський єдиний з нинішнього складу команди, виходив на поле проти «Спартака» в офіційному матчі. У пам'ятному вересні 1994 року динамівці в Києві перемогли «червоно-білих» 3:2, а через два місяці програли в Москві 1:0. Для Шовковського це була перша Ліга чемпіонів в кар'єрі. Через 14 років Олександр знову готовий зіграти проти «Спартака», цього разу за право потрапити до групового турніру Ліги чемпіонів.

- Яким би не був суперник, все вирішиться на футбольному полі. Єдине, що можу сказати, волею долі футбольним гурманам чемпіонату СРСР подарували ще одне свято у вигляді протистояння «Динамо» і «Спартака». Міркувати, наскільки вдалий для нас суперник, не бачу сенсу. Робити це можна лише по закінченні наших матчів.

- Три останні роки щозими «Динамо» зустрічається із «Спартаком» в рамках Кубка Першого каналу. Згадуючи матчі в Ізраїлі, яке враження склалося від суперника?

- При всій пошані до Кубка Першого каналу, це не більше ніж товариський турнір, який є схожим у період підготовки команд до нового сезону. Тренери дивляться гравців, награють комбінації. З офіційними матчами ті поєдинки із «Спартаком» порівнювати не можна.

- Наскільки останні невдачі «Спартака» в чемпіонаті Росії можуть мати значення на підготовку команди до зустрічей з «Динамо»?

- Мене, взагалі, не цікавлять проблеми «Спартака». У нас вистачає своїх турбот, є над чим працювати і до чого прагнути.

- Які спогади залишилися від матчів із «Спартаком» восени 1994 року?

- У вболівальників залишається в пам'яті остання гра. Ті матчі давно в історії, пригадати всі почуття й емоції доволі складно. Гра забувається, а рахунок залишається. Можу сказати, що нам потрібно дивитися в майбутнє і йти вперед. А для цього потрібно реалізовувати свій потенціал. Чудова можливість – зробити це в матчі із «Спартаком».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер