Олександр Шовковський: «Триває робота, яка має бути на зборах»

Олександр Шовковський: «Триває робота, яка має бути на зборах»

З початком підготовки до нового сезону кожен із гравців пов'язує певні надії. Рік тому, з приходом до «Динамо» Станіслава Богуша, незмінне впродовж півтора десятка років місце в стартовому складі втратив Олександр Шовковський. Логічне нинішнє бажання капітана повернути пост №1.

- Олександре, як проходить тренувальний збір в Австрії?

- Ви знаєте, в кожного тренера своє бачення футболу, своя система підготовки. Яка перевірена часом і принесла свої результати. Спрямованість роботи Валерія Газзаєва можу порівняти з роботою за Валерія Лобановського. Об'ємне, хороше навантаження. Тим паче, в перший тиждень. Важко, але цікаво.

- Вам, який пройшов школу Лобановського, не має бути важко?

- Часи йдуть, все змінюється. Ми, на жаль, не молодшаємо. Йде робота, яка має бути на зборах. Все нелегко, але, сподіваємося, впродовж сезону нам це зарахується.

- У чому сенс індивідуальних співбесід з головним тренером, які проводяться перед тренуванням?

- Важко сказати, поки в мене такої бесіди не було. На це питання я відповім пізніше.

- Що змінилося в тренуваннях воротарів з приходом Валерія Газзаєва? Богуш сказав, що стали більше бігати з польовими гравцями…

- Дуже багато часу в нас йде індивідуальна робота. Участь в ігрових серіях воротарі беруть лише наприкінці тренування. Це, скажімо так, незвично. Основну роботу проводимо з тренером воротарів Сергієм Краковським, і лише потім переходимо до загальної групи.

- Два тижні – достатній термін для повноцінної підготовки?

- Час покаже. Я гадаю, так. Свого часу ми їздили готуватися до сезону до Ялти, там був також достатньо короткий етап підготовки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер