Олександр Шовковський: «Хотів би зіграти на Євро-2012 в шістьох матчах»

Олександр Шовковський: «Хотів би зіграти на Євро-2012 в шістьох матчах»

Після ушкодження пальця руки воротар «Динамо» Олександр Шовковський встигнув відновитися, готуючись нарівні з партнерами до матчу з «Олександрією».

– Я готуюся до поєдинку, а рішення з приводу моєї участі в ньому буде ухвалено безпосередньо перед матчем. Якщо потрібно, я готовий.

– На ваш погляд, чи є сенс проводити матчі «Динамо» в чемпіонаті України на «Олімпійському»?


– Я не замислювався над цим. Можливо, з метою кращої організації матчів, у цьому є сенс. Але з іншого боку, ми непогано виступаємо й на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Словом, однозначно відповісти важко.

– Наскільки важко налаштовуватися на матч із не найсильнішим суперником?

– Поза сумнівами, розслабленості бути не може. Але досвід мені підказує, що ігри чемпіонату, після поєдинків збірних, завжди проходять доволі складно для всіх команд. Футболістам потрібен час, щоб переключитися з одних змагань на інші. Іноді для цього потрібен не один день. Вважаю, ми чудово провели першу частину чемпіонату, тепер усе в наших руках. Буде прикро, якщо ми дозволимо собі розтринькати здобуту перевагу.

– Ви були на «Олімпійському» на матчі Україна – Німеччина?


– Так, я спостерігав за поєдинком із трибуни. Якби перед грою мені сказали, що наша збірна зіграє з німцями внічию 3:3, я би відповів, що це непоганий результат. Але після гри був трохи розчарований, оскільки Україна мала доволі багато моментів й мала перемагати.

– Кого б ви хотіли отримати в суперники у груповому етапі Євро-2012?


– Я не забивав собі цим голову. Скажу одне: хотів би зіграти на Євро в шістьох матчах.

– Огнєн Вукоєвич став єдиним динамівцем із легіонерів, який зможе зіграти у фінальній частині Євро-2012. Будете підтримувати його збірну?


– Загалом, так. За винятком деяких моментів, які можуть виникнути.

– Якщо Україна зустрінеться з Хорватією?

– Що ж ви такі кардинальні висновки робите (посміхається).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер