Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хотілося би, щоб нам не заважали грати у футбол»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хотілося би, щоб нам не заважали грати у футбол»

Але сьогоднішнє загальнокомандне медичне обстеження Олександр проходив разом із усіма, а після його закінчення розповів про своє самопочуття та поділився планами на найближче майбутнє:

- Реабілітація, загалом, ще не розпочалася. Залишилося ще два дні походити з лангетою, потрібно потерпіти. Після цього можна влаштовувати урочисте спалення цієї пов'язки з ритуальними танцями, шаманом та бубнами, щоб подібне більше ніколи не повторювалося (посміхається).

- Які вправи вам уже можна робити, щоб поступово розробляти руку?

- Найпростіші, але займаюся регулярно – два рази на день.

- Скільки залишилося часу до вашого повернення до загальної групи?

- Точних прогнозів вам не дасть ніхто. Все буде залежати від багатьох обставин та чинників. Поки можу сказати лише одне: у понеділок лечу на два тижні до Німеччини на консультацію з лікарем, який мене оперував, та на реабілітацію в центрі, який розташований у 100 кілометрах від Мюнхена. Мені вже доводилося там бувати два роки тому. А потім ще півтора-два місяці знадобиться на остаточне відновлення.

- Де ви провели відпустку?

- Я добре відпочив у рамках своїх можливостей. Ми з дружиною їздили до Італії, я вже був там минулого року, і настільки сподобалося, що й цього разу вирішили нічого не змінювати. На екскурсії не їздили, а насолоджувалися більш пасивним відпочинком.

- Як ви сприймаєте медичні обстеження, які передують сезону?

- Ставлюся до цього з розумінням. Це частина нашої роботи, яку необхідно виконувати, щоб дати можливість нашим лікарям мати повну інформацію про стан здоров'я кожного гравця. Це дозволить уникнути багатьох проблем зі здоров'ям, дорожче якого ми нічого не маємо.

- Якось Ігор Суркіс сказав, що ваш контракт із «Динамо» залежить лише від вас самого, натякаючи на те, що він може бути нескінченним...

- Тут потрібно враховувати безліч різних факторів. Для мене це бажання, мотивація та сила, яка у мене є. Якщо я не втратив якостей, які в мене були два, три чи п'ять років тому, – це також додатковий аргумент на користь продовження контракту. Якщо ж відчую, що я вже не той, у мене не та швидкість, реакція чи ще щось, ніколи не буду тягарем для свого клубу, який зробив для мене все.

- Чого очікуєте від нового сезону?

- Перед нами завжди стоять максимальні цілі. Нічого нового я вам не скажу. Єдине, хотілося би, щоб нам не заважали грати в футбол.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер