Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми вирішили завдання виходу до наступного раунду»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми вирішили завдання виходу до наступного раунду»

- Головне, що ми вирішили завдання виходу до наступного раунду Ліги Європи. У першу чергу, хочеться привітати наших уболівальників, їх очікують весняні матчі в єврокубках. І хочеться подякувати їм за те, що протягом усього цього року, у не найпростіші для нас часи, вони були з нами, підтримували, вірили в нас. Оскільки це, можливо, моє останнє інтерв'ю в цьому році, я хочу побажати всім залишатися вільними, впевненими в собі, щоб у Новому році справдилися всі ваші очікування, й щоб ви якомога частіше раділи перемогам нашої команди.

- До стадії плей-оф вийшли ще три українські команди, це можна вважати хорошим результатом для нашого футболу?

- Загалом, так. Звичайно, багато хто очікував та сподівався, що «Шахтар» залишиться та продовжить грати в Лізі чемпіонів, але, на жаль, група в них була не найлегша. Добре, що вони будуть продовжувати виступати в єврокубках навесні.

- Сьогодні після пропущеного гола не думали, що можуть виникнути проблеми?

- Гра у футбол непередбачувана, й іноді вона може розвиватися не за нашим сценарієм, і ми маємо бути готовими до цього. Сьогодні була впевненість у тому, що пропущений м'яч – це випадковість, і ця помилка, якої ми припустилися в обороні, жодним чином не вплине на підсумковий результат.

- Вам допомагав вибивати м'яча від воріт захисник, із чим це пов'язано?

- Психологічно я був готовий до цієї зустрічі, але моя фізична форма не була оптимальною, оскільки ще не повністю відновився після ушкодження, тому я не міг ризикувати та бити правою ногою.

- «Рапід» спочатку віддав ініціативу «Динамо», але їм вдалося забити швидкий гол, у чому причина такого старту гри?

- Ми знали, що вони дуже добре біжать в атаку, нам потрібно було бути дуже сконцентрованими із самого початку та не дати можливості організовувати подібні атаки. Але я вважаю, в першому таймі ми зіграли не дуже вдало в цьому плані, тому що моменти у них були, й доволі гострі. Але, як кажуть, добре те, що добре закінчується. Тим паче, що у нас також було достатньо моментів, щоб довести рахунок до більшого. Але головне в даному випадку те, що ми досягли результату, є перемога, й ми будемо грати у весняній Лізі Європи.

- Але ви пред'являли претензії своїм захисникам...

- Моя справа – завжди пред'являти претензії гравцям. Я бачу футбольне поле, як ніхто інший, і завдання воротаря не лише грати у воротах, а й своєчасно підказувати. Тому що не завжди можна правильно й адекватно сприймати ситуацію, коли ти постійно перебуваєш у грі, не відриваючись стежиш за своїм візаві на футбольному полі. Тому воротар і має постійно керувати грою, ані на секунду не розслаблятися й постійно діяти у воротах із величезною концентрацією.

- Ви казали, що розмови про відставку Блохіна вже набридли, але й перед цією грою вони були. Не тиснуло психологічно те, що невдача могла мати погані наслідки?

- А ми не думали про те, що можемо програти, ми думали лише про перемогу.

- Тепер у відпустку підете в гарному настрої?

- У відпустку завжди приємно йти (посміхається). Тим паче в гарному настрої. Є над чим подумати, потрібно зробити висновки. Тому що без аналізу не можна рухатися далі. Якщо важко, значить, ми йдемо вгору, якщо занадто легко, то, можливо, щось потрібно змінити.

- Ви вже вирішили, де будете відпочивати та зустрічати Новий рік?

- Так, вирішив. Єдине, що можу сказати з цього приводу, – що буду відпочивати в колі своєї родини, разом зі своїми друзями.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер