Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми виходимо на футбольне поле відстоювати свою честь»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Ми виходимо на футбольне поле відстоювати свою честь»

- Олександре, можете підбити попередні підсумки року?

- Хоча в чемпіонаті України настала перерва, для «Динамо» рік ще не завершився. Попереду один матч, уже після якого можна буде підбивати підсумки.

- Ви пропустили кілька останніх матчів через травму. Коли можна чекати на ваше повернення?

- Незабаром. Цілком можливо, вже цього четверга.

- У всесвітній день футболу НСК «Олімпійський» відзначає своє 90-річчя. У четвер «Динамо» зробить арені подарунок на день народження?

- Звичайно, будемо намагатися в четвер так і зробити.

- Який матч на «Олімпійському» за вашу вже 18-річну кар'єру в «Динамо» запам'ятався найбільше?

- Багато було ігор різних, емоційних, і кожна з них по-своєму важлива. Набагато важливіше не той матч, який зіграний, а той, який попереду. Тому часто здається, що майбутній матч і буде найважливішим. Я хочу, щоб маленькі футболісти, які присутні тут на святкуванні, розуміли, що грати у футбол та виходити на футбольне поле потрібно з бажанням, ніби цей матч найголовніший в їхньому житті. І тоді буде зростання, будуть перемоги, будуть призи та нагороди.

- Чи пам'ятаєте ви свою першу гру на «Олімпійському»?

- Якщо говорити про серйозну гру, то це був 1994 рік, гра з «Кременем». Чесно кажучи, не згадаю дату, але, на жаль, тоді ми зіграли 1:1.

- Чи змінилися за цей час враження про стадіон?

- Я застав два перевтілення стадіону. Перше – реконструкція для відповідності вимогам УЄФА, а другий – повністю змінене обличчя стадіону безпосередньо під час підготовки до Євро-2012. Безумовно, вигляд стадіону змінився, тим не менш, історія залишилася, і коли виходиш на футбольне поле, відчуваєш, що на цьому стадіоні за величезної підтримки глядачів здобувалися найвагоміші перемоги, які були в нашої команди, й у збірної країни, як Радянського Союзу, так і незалежної України. І хочеться, щоб той фундамент, який було закладено в минулому, лише примножувалися в майбутньому. Коли прийде нове покоління тих хлопців, які зараз тут отримують призи, вони будуть виходити на поле цього стадіону під гімн України та вигравати найвищі нагороди, долати найвищі бар'єри, планки, які перед ними стоятимуть.

- За роки ваших виступів газон на «Олімпійському» став кращим?

- Технології змінюються, вони не стоять на місці. Люди досягають прогресу в усьому, в тому числі й у догляді за футбольним полем. Сподіваюся, що, незважаючи на такі погодні умови, які сьогодні в Києві, в четвер газон буде в ідеальному стані й у четвер погода не завадить нам вийти та показати хороший футбол.

- Які у вас очікування від гри в четвер?

- Команда готується з максимальним настроєм. Ми готуємося вийти на футбольне поле та досягти позитивного результату.

- Багато хто називає гру з «Рапідом» матчем за Олега Блохіна. Це справді так або ні?

- Ми виходимо на футбольне поле грати не за Іванова, Петрова, Сидорова чи ще за когось. Ми виходимо на футбольне поле відстоювати й свою честь у тому числі. Я виходжу на кожну гру з великою концентрацією та мотивацією, начебто ця гра для мене найважливіша. А в які рамки ви можете поставити матч – за цю людину чи за іншу – формулювання жодного значення не мають. Тому що грає футболіст. Кожен футболіст несе в собі певну енергетику, й виходячи на футбольне поле, має відповідати тим вимогам, які на нього покладає й керівництво, й тренерський штаб. А за кого... А що, ми за вболівальників не несемо відповідальність, які прийдуть нас підтримати та які в нас вірять? Так само ми перед ними несемо таку ж відповідальність. А те, що за Блохіна... Я виходжу грати на футбольне не тому, що Блохін головний тренер, а тому що він довіряє мені, й я хочу довести, що він недаремно довіряє.

- Як ви вважаєте, стосовно головного тренера не можна робити висновків уже цієї зими, потрібно дати можливість дограти сезон і тоді вже давати оцінку його роботі?

- Ви так багато говорите про відставку, що це вже набридло. Ми виходимо на футбольне поле для того, щоб перемогти. Всі інші питання ставте кому завгодно, але лише не мені.

- Загалом як ви оціните цей рік для команди?

- Він ще не закінчився.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Раснера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер