Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Нам просто потрібно вигравати свої матчі»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Нам просто потрібно вигравати свої матчі»

- Матчі між «Динамо» та «Ворсклою» завжди проходять дуже цікаво. Полтавці – складний для нас суперник, котрий грає напрочуд грамотно. Я знаю Миколу Павлова й те, наскільки його команда функціонально готова. Тому проти неї завжди доводиться грати з подвійним завзяттям. У такій ситуації на перший план виходять бажання, самовіддача та мотивація, а потім уже індивідуальна майстерність. Так було й сьогодні. В багатьох компонентах ми мали перевагу над суперником. Лише на завершальній стадії атак бракувало майстерності. Над цим ще потрібно працювати. Ми створили багато моментів і в першому таймі мали відкривати рахунок. У другому таймі також могли зробити свою перевагу набагато більшою. Але й 3:0 непоганий результат. Ми здобули три очки, котрі так нам потрібні.

- Чи почали ви відчувати більший психологічний тиск після того, як  кількість набраних очок зрівнялася із «Шахтарем» ?

- Я не став би казати про психологічну напругу. За кожну перемогу дають три очки, незалежно від суперника. Нам просто потрібно вигравати свої матчі, аби в разі рівної кількості балів грати в «золотому» матчі проти «гірників».

- Ми побачили атакуючу модель «Динамо»…

- Щодо тактичної схеми краще запитайте тренерів. Я лише скажу, що після матчу із «Шахтарем» було багато розмов, які вплинули на сьогоднішню гру. Хочеться швидше забути те, що сталося в Донецьку, і продовжувати грати у футбол.

- Біля ваших воріт був небезпечний момент, коли Буднік влучив у стійку…

- Так, момент вийшов цікавий, потрібно переглянути його в повторі. Визнаю, що в тому епізоді я не контролював ворота і, правду кажучи, навіть не зрозумів, як це сталося. Це було дуже несподівано.

- Після того, як замінили другого опорного півзахисника, у вас стало більше роботи?

- Справа в тому, що Корреа вийшов допомагати Вукоєвичу, але з акцентом на атаку. Варто зазначити, що обидва гравці, які вийшли на заміну після першого тайму, зіграли вдало, коли Шевченко відібрав м’яча й віддав пас Карлосу, котрий забив другий гол. Після цього команда почала грати розкутіше. Ми запропонували супернику йти вперед і використали простір для своїх атак та контратак. Вони добре в нас виходили, але ми не реалізували багато моментів. Утім, головне, що є три очки.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ   

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер