Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Нам доводиться нелегко»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Нам доводиться нелегко»

- Ми очікували, що буде така важка гра, вивчали нашого суперника, чудово знали, як грамотно команда обороняється, й виходячи із цього намагалися будувати свою гру, акцентували увагу на тому, як саме потрібно проходити цю оборону. Щось вдалося, щось ні, але головне, що ми пройшли до наступного етапу.

- Уже два матчі поспіль «Динамо» не схоже саме на себе, із чим це пов'язано?

- Ви вважаєте, команда не схожа сама на себе? А я вважаю, що у грі з «Ольборгом» були припущені індивідуальні помилки. Якби ми вдало реалізували створені в першому таймі моменти, зараз ми би ні про що подібне не розмовляли.

- Сьогодні вболівальники явно чекали феєрії, але не склалося?

- Уболівальники завжди можуть чекати від команди результативної гри, й для них важливо, щоб у кожному матчі «Динамо» перемагало й, бажано, з великим рахунком. Але ми виходимо на поле проти команд, які так само вивчають нашу гру, акцентують увагу на наших сильних якостях, і, виходячи з цього, будують свою гру. Нам доводиться нелегко, ми змушені шукати нові шляхи, й ми працюємо над цим. Тим паче сьогодні, як ви встигли помітити, багатьом хлопцям було надано можливість перепочити.

- Микита Бурда вже втретє змінює позицію. Як, на ваш погляд, він упорався з функціями правого захисника?

- Я вважаю, що ті якості, які є в цього хлопця, дозволяють йому грати на будь-якій позиції в лінії оборони. І він чудово справляється з оборонними обов'язками. Інша справа, атакуючі функції, яких вимагає від нас тренерський штаб – їх потрібно розвивати, адже немає межі досконалості, й це стосується всіх гравців.

- «Карпатам» сьогодні потрібно було забивати, але вони почали гру доволі пасивно, вас це розчарувало?

- Мене мало розчарувати те, що «Карпати» не забили? (посміхається). Ми припускали, що вони будуватимуть свою гру, виходячи з того, що вони побачили в попередній нашій грі з «Ольборгом». Наш тренерський склад повністю спрогнозував дії нашого сьогоднішнього суперника.

- Перед грою в команді обговорюється, хто має бити пенальті, чи Ярмоленко взяв ініціативу на себе?

- Чесно кажучи, зі мною цей момент не обговорюється, тому мені важко відповісти. Але я не побіг би бити точно, це можу впевнено сказати. Інша справа, хлопці самі вирішують, кому бити. Але, загалом, якщо на полі Олег Гусєв, то він є штатним пенальтистом. Це як я можу помітити.

- Можете сказати, який у Ярмоленка відсоток реалізації пенальті на тренуваннях?

- Ні, не можу (посміхається).

- Те, що, починаючи з 1/8 фіналу Кубка України, команди грають по два матчі – це позитивний чи негативний момент?

- Це значить лише те, що нам доведеться грати два матчі й нічого більше. А добре це чи погано – складно сказати. Для всіх по-різному. У кого насичений календар та багато матчів, у тому числі й єврокубкових, а також є футболісти, задіяні у своїх національних збірних – для них, гадаю, це важкувато.

Світлана Полякова

* фото А.Лукацького

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер