Олександр Шовковський не проти забити з пенальті

Олександр Шовковський не проти забити з пенальті

На останнє перед грою з «Шахтарем» тренування, яке розпочалося трохи пізніше від запланованого часу, футболісти «Динамо» виходили в доброму гуморі. Біля поля на них чекали журналісти, з якими динамівці охоче погодилися поспілкуватися.

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, воротар «Динамо»:

- Головне, що ми граємо в півфіналі Кубка УЄФА, а хто в нас у суперниках – «Шахтар», «Марсель» чи інша команда – великого значення не має. Ми готуємося до матчу, хочемо показати свій рівень гри і довести, що не просто так дісталися цієї стадії.

- Можна сказати, що «Шахтар» - найнебезпечніший суперник, з яким вам доводилося зустрічатися?

- Будь-який суперник, який дійшов до півфіналу, був би для нас найнебезпечнішим на даному етапі.

- Не боїтеся, що може повторитися фінал 2008-го року, коли арбітр за грубість показав кілька червоних карток і багато жовтих?

- Гадаю, для вболівальників і вас, журналістів, було б добре, якби сталося щось подібне. Для нас же головне, щоб за сумою двох зустрічей ми пройшли далі.

- Як можете прокоментувати вислови гірників з приводу того, що «Шахтарю» було важче дістатися до півфіналу Кубка УЄФА, ніж «Динамо»?


- Впевнений, що всі 30 футболістів «Шахтаря» скажуть, що їм було важче, а всі 30 динамівців – що нам. Я не думаю, що варто звертати велику увагу на ці вислови, зрештою, все буде видно на футбольному полі.

- Готові забити пенальті, в разі потреби?


- Хороше питання. Зараз піду заб’ю кілька (посміхається).

- Всі визнають, що «Шахтар» сильний індивідуальною майстерністю виконавців. Кого б ви могли виокремити в складі суперника?

- Не буду оригінальним, сказавши, що всі футболісти цієї команди достатньо високого рівня. Команда не перший рік грає в нинішньому складі, всі чудово один одного знають і використовують свої сильні якості. Когось виокремлювати, напевно, не зовсім правильно. Звичайно, в «Шахтарі» є ключові фігури, але ті ігри, які ми проглянули, показали, що суперник грамотно взаємодіє як в обороні, так і в атаці. Отже сюрпризів можна чекати від будь-кого.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер