Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Усі розуміють важливість успішного старту в Лізі чемпіонів»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Усі розуміють важливість успішного старту в Лізі чемпіонів»

- Суперник вас чимось здивував?

- Ми не підлаштовувалися під гру суперника. Будували свої плани на поєдинок, які, загалом, повністю реалізували.

- Можна сказати, що ви перемогли на класі?

- Можна й так сказати. Найголовніше, що ми сьогодні завоювали три очки та продовжуємо перебувати на першому місці в турнірній таблиці, відірвавшись на три очки від нашого найближчого конкурента.

- Скажіть, звідки у вас стільки сил? У контрольному матчі з «Десною» ви зробили багато сейвів, зберегли свої ворота сухими сьогодні. Таке відчуття, що Олександр Шовковський вічний...

- Ваші слова та Богу у вуха (посміхається).

- Здалося, що перший тайм «Динамо» зіграло більш упевнено, а в другому розслабилося. Це підготовка до Ліги чемпіонів?

- Суперник також робить корективи в перерві. Їхній тренер стежить за нашими діями та підказує своїм гравцям. Гадаю, у другому таймі ми створили більше моментів, ніж у першому. Не реалізували – сподіваюся, зробимо це в нашій наступній грі. Що стосується підготовки до «Порту», ​​то вона починається із завтрашнього дня.

- Як ви привітали молодого тата Домагоя Віду з народженням дитини?

- Ми його ще привітали після того, як він повернувся з розташування збірної Хорватії. А після гри ще привітали Данило Сильву.

- Є якісь особливі святкування для таких випадків?

- Можливо, після «Порту» (посміхається).

- Сьогодні дуже точно пробивали крайні захисники. Так можуть і не знадобитися нападники...

- Я буду лише радий, якщо Данило Сильва стане найкращим бомбардиром чемпіонату України. Мені все одно, хто забиває м'ячі. Головне, щоб після кожної гри рахунок був на нашу користь!

- Сьогодні команда забила два м'ячі після флангових передач. Відпрацьовуєте на тренуваннях?

- Ми багато чого на них відпрацьовуємо: й гру в обороні, й у атаці, й флангові передачі, й стандартні положення. Я не буду розповідати всі секрети нашого тренувального процесу.

- Тепер із гарним настроєм готуєтеся до «Порту»?

- Головне, щоб після цього матчу був гарний настрій.

- Скільки знадобилося часу, щоб повернути баланс у команді після матчів збірних?

- Наші збірники були відсутні 10-12 днів, виступаючи за свої команди в матчах відбіркового циклу до чемпіонату Європи. Їхні команди сповідують різні тактики, тренери – різні погляди на футбол, там інші тренувальні процеси та вимоги. Потрібен час, щоб переключитися з однієї схеми гри на іншу. До всього додалися перельоти та емоції гравців – усе це позначається. Я чудово пам'ятаю, як непросто переключатися з матчів збірної на зустрічі чемпіонату України. З цих причин сьогодні деякі гравці отримали відпочинок. Усі хлопці розуміють, що ми стартуємо в Лізі чемпіонів, й усю відповідальність, яка лягає на команду. Головне – усвідомлення ситуації. Правильне сприйняття допомагає перелаштовуватися швидше.

- Яка за ліком для вас буде цьогорічна Ліга чемпіонів?

- Я ніколи цього не рахував. Я на кожну гру виходжу з максимальною концентрацією та мотивацією. Для мене головне – виходити на поле та перемагати.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер