Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Не можна одразу змінити та зруйнувати те, що було»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Не можна одразу змінити та зруйнувати те, що було»

- Ми програли трьом конкурентам у боротьбі за золото. І це не може не насторожувати. Зміна тренерського штабу повинна принести свої плоди, але на даному етапі маємо те, що маємо, і знаємо, над чим нам треба працювати. Спочатку діяли за старою схемою і не так, як домовлялися. Роботи ще дуже багато. Блохін приїжджав на базу перед матчем. Підтримав команду, однак видно, що йому ще важко. Але життя людини важливіше. Відповідальність за результат лежить на тренерах, але гравці теж повинні її розділяти.

- Гравцями була порушена ігрова дисципліна?

- Можна домовлятися про що завгодно і грати як завгодно. Але є напрацювання, які можна за два-три тижні застосувати. І не можна одразу змінити і зруйнувати, те що було побудовано роками.

- Наскільки команді не вистачає зараз головного тренера Олега Блохіна?

- Важко сказати, наскільки позначається ця ситуація на грі. Але Блохін приїжджав на базу перед матчем. Підтримав команду, однак видно, що йому ще важко.

- Чи є фізична втома у «Динамо»? Адже в деяких моментах команда взагалі не бігла.

- Однозначно теж відповісти складно. Прийшов новий тренерський штаб, з'явилися нові вимоги, навантаження, може, хтось і втомлюється більше. Але не можна також не враховувати той факт, що багато гравців брали участь у чемпіонаті Європи. Для наших вболівальників, я розумію, що це не має ніякого значення, коли такий результат. Ніхто не говорив, що зміни будуть одразу, за помахом чарівної палички. Ми віддаємо собі звіт, що потрібен час. Під час переправи швидше не поїдеш. Хоча ми і прагнемо цього.

- Виходить, вболівальникам в Порту теж не варто очікувати від «Динамо» позитивного результату?

- Що можна змінити? Звичайно, ми будемо старатися, виходити на поле, щоб показувати свої можливості. А які можливості у нинішнього «Динамо», було видно з останніх матчів.

- Мехмеді в першому епізоді забив чистий гол?

- Не знаю. Мені не було видно зі своєї половини поля. Нехай суддівський корпус розбирає цей момент.

- Емоцій на адресу судді сьогодні вистачало і з боку тренерів «Динамо», хоча і гравці теж дозволяли собі висловлювати невдоволення його роботою.

- Звичайно, ці емоції, на мій погляд, нам заважають на футбольному полі. Потрібно свої сили направляти в гру. Але, коли тобі заважають це робити, мимоволі реагуєш на такі моменти в грі. Багато наших гравців молоді і ще, напевно, не можуть так стримуватися.

- На ваш погляд, рефері не давав грати «Динамо»?

- У деяких моментах, на мій погляд, так.

- Від «Металіста» чекали такої гри? Все ж у першому таймі у харків'ян було чотири удари в площину воріт, а у динамівців - два.

- Так, ми мали уявлення про цю команду, знали їхні сильні сторони, які вони теж використовували. Ми ж робили дитячі помилки. Особливо в моментах з першим голом і з третім, коли втрачали м'яч у центрі поля.

- Ви могли врятувати команду в якомусь із трьох м'ячів?

- Напевно, так. У першому епізоді і ще, напевно, коли пропустили третій гол.

- У другому таймі вболівальники вже свистіли на адресу гравців «Динамо».

- Я їх розумію. У нас вимогливі вболівальники. Вони  мають право реагувати так, як вважають за потрібне. З цим нічого не поробиш. Але, на жаль, бувають такі важкі, дивні періоди. Як у мене, наприклад, у цьому році - травми одна за одною.

- «Динамо» тепер потрібно зосередитися на боротьбі за друге місце. Все ж відрив від «Шахтаря» вже 12 очок.

- Ми завжди будемо боротися за перше місце.

- Але відрив вже досить-таки значний в таблиці...

- Чудово. «Шахтар» грає свої ігри. Різні тайми грає - перші і другі. Мені сподобався перший тайм матчу з «Іллічівцем» і не сподобався другий. Проти нас у маріупольців буде зовсім інша гра.

- Чому ваші партнери, як і раніше ігнорують пресу?

- Не знаю, може, вони розмовляти не вміють.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер