Олександр Шовковський: «Ненавиджу пенальті»

Олександр Шовковський: «Ненавиджу пенальті»

Капітан команди Олександр Шовковський поспілкувався з кореспондентом офіційного клубного сайту, розповівши про літні учбово-тренувальні збори і майбутні матчі Ліги чемпіонів.

- Чого очікуєте від майбутнього сезону?

- Ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і віримо в те, що в «Динамо» є всі шанси для того, щоб цього року виграти як чемпіонат, так і Кубок України.

- Суперкубок плануєте залишити в Києві?

- Перед нами на кожен матч стоїть максимальне завдання.

- Чого очікуєте від цього поєдинку?

- Це буде фінальний матч за Суперкубок, а яким він виявиться, ми дізнаємося тільки на полі.

- Припускаєте можливість серії післяматчевих пенальті?

- Ви знаєте, я ненавиджу пенальті. Але будь-яка перемога, незалежно від того, чи була вона здобута в основний, додатковий час або в серії пенальті, не стає від цього менш важливою.

- Чи готові ви, в разі потреби, самі ще раз пробити пенальті?

- Я б не хотів, щоб справа дійшла до цього. Дуже багато сил вони в мене забирають.

- Як пройшли літні збори?

- Хотів би відзначити, що вся команда працювала з бажанням і виконала ту програму, яка була запропонована тренерським штабом. Ми впоралися з вимогами, і, гадаю, кожен гравець прагнув підвищити свою майстерність і якнайкраще підготуватися до старту сезону.

- Чим займалися в перерві між тренуваннями?

- Нічим особливо. Готувався до наступних (посміхається).

- На зборах доводиться працювати більше, ніж зазвичай. Яке ставлення до цього періоду?

- Збори – це завжди не найприємніший час. Просто потрібно із розумінням ставитися до того, що відбувається під час підготовчого періоду. Проте, всі хлопці з величезним задоволенням працювали, хоч і було важко. Гадаю, ми достатньо плідно провели передсезонний етап.

- Як вам новачки команди?

- Кожному гравцю, яким би великим майстром він не був, потрібно певний час для того, щоб адаптуватися в команді, прийняти ті принципи, які пропонує тренерський склад, влитися в колектив і відчути атмосферу в команді. Я дуже сподіваюся, що хлопці, які прийшли до «Динамо», якнайшвидше пройдуть цей період, адже в кожного з них є величезний потенціал, і неозброєним оком видно, що це достатньо кваліфіковані гравці.

- Коли Юрій Сьомін прийшов до «Динамо», говорили, що перед командою не стояло завдання потрапити до Ліги чемпіонів. А зараз воно стоїть?

- Поганий той солдат, який не мріє стати генералом, і я сподіваюся, що всі гравці нашої команди думають так само, як і я. «Динамо» – це команда з великими традиціями, яка в кожному матчі ставить максимальні завдання. Можна думати і говорити що завгодно, але на поле ми завжди виходимо з єдиною думкою – перемогти.

- Який зараз психологічний мікроклімат в команді?

- Я б сказав, що всі заряджені бажанням потрапити до основного складу і показувати той рівень готовності, який був закладений на зборах в Австрії. Всі прагнуть до того, щоб стати краще, ніж були минулого року. І я гадаю, що з такими думками і поглядами на футбол ми зможемо повернути і золоті медалі чемпіонату, і Кубок України.

- У третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів «Динамо» може потрапити на московський «Спартак». У вас є особливе бажання зіграти з цією командою?

- Ми можемо потрапити і на "Ліверпуль" із "Барселоною". Тому чекатимемо на результати жеребкування. Але для того, щоб зіграти в третьому раунді кваліфікації, потрібно ще пройти другий.

- Повертаючись до чемпіонату Європи, гра якого воротаря більше всього вас вразила?

- Якщо чесно, за грою певного голкіпера я не дивився. Можу лише сказати, що цей Євро був особливим, оскільки на ньому перемогла справді найсильніша команда. Збірна Іспанії виявилася по-справжньому збалансованим у всіх лініях колективом, який демонстрував блискучу взаємодію. Звичайно, я був радий тому, що саме вони стали чемпіонами, оскільки іспанці показали, що перемагає в першу чергу команда, де особисті амбіції й інтереси кожного гравця підпорядковані інтересам всього колективу, і які б «зірки» не грали на полі, всі вони заряджені однією ідеєю і повністю доповнюють один одного. Це було видно і по гравцях, які з тих або інших причин не потрапляли до стартового складу, а знаходилися на лавці запасних, і по енергетиці, яка панувала навколо цієї команди. Я щиро вітаю збірну Іспанії із здобуттям настільки важливого в її історії титулу.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер