Олександр Шовковський: «Потрібно взяти паузу»

Олександр Шовковський: «Потрібно взяти паузу»

У матчі з «Карпатами» нашій команді не зможе допомогти голкіпер Олександр Шовковський. Футболісту не рекомендується працювати із м’ячем упродовж тижня. Під час відкритого тренування Олександр розповів детальніше про стан свого здоров’я.

- Ще в матчі з донецьким «Металургом» у нас сталося жорстке зіткнення з Діакате. Як виявилося, не без наслідків. Я порадився з лікарями, після чого було прийнято рішення взяти паузу, щоб не посилити травму, й надалі можна було нормально працювати.

- Тобто, під час матчу з «Рубіном» ви відчували дискомфорт?


- Незалежно від того, є проблеми чи ні, футболіст, який виходить на поле, має відповідати за свій результат. Тому давайте не будемо нічого пояснювати дискомфортом. У цій грі я припустився помилки, а був дискомфорт чи ні, це нікого не цікавить.

- Коли ви зможете почати тренуватися?

- Із м’ячем не зможу працювати тиждень, а далі буде видно.

- Як оцінюєте вашого суперника по раунду плей-офф Ліги Європи – болгарський «Літекс»?

- Якщо чесно, я не бачив жодної гри за участі цієї команди, тому робити які-небудь висновки не буду. Будь-якого суперника потрібно поважати, але акцентувати увагу на своїй грі.

- Чи будете консультуватися з Гораном Поповим, у якого брат свого часу виступав за цю команду?

- Нам потрібно консультуватися й розмовляти, передусім, між собою, адже проблеми найчастіше полягають у нас самих. Гадаю, «Динамо» має показувати такий рівень гри, щоб проходити до групового етапу Ліги Європи.

- Те, що перша гра з «Літексом» відбудеться на виїзді, – це плюс?


- Не знаю, час покаже.

- Чи спілкувалися ви з Олегом Блохіним?

- Так, я подзвонив йому вчора, попередив і все розповів. Ми домовилися зустрітися завтра перед грою та ще поспілкуватися.

- Чи був розбір польотів після гри з «Рубіном»?


- Був аналіз гри.

- Чи відійшла команда психологічно від поразки в Казані?

- Життя на цій грі не завершується. Потрібно дивитися вперед, у майбутнє. Якщо будемо зациклюватися на ситуації, до якої потрапили, не зможемо нічого зробити ані в чемпіонаті України, ані в матчах із «Літексом». Тому потрібно навчитися швидко аналізувати зіграні матчі. Як казав Лобановський, є напрям, є система, за якою ми працюємо, і поразку від перемоги відрізняти не маємо. Але маємо вміти виправляти власні помилки й отримувати користь із переваг команди.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер