Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хочу подякувати всім уболівальникам, які прийшли нас підтримати»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Хочу подякувати всім уболівальникам, які прийшли нас підтримати»

- У такій грі ціна помилки дуже велика. Ми чудово розуміли, що, втрачаючи м'яч у центрі поля, створюємо моменти супернику, який має у своєму складі креативних гравців. Моменти, які створив «Челсі», - це наслідок наших помилок у центрі поля. Безумовно, ми будемо працювати над цим компонентом. Якщо не враховувати ці моменти, вони мали лише один шанс у першому таймі. Ми намагалися контролювати гру, просто так не бити м'яч вперед. Щось вдавалося, щось ні, розберемо цю гру, і в наступній будемо більш готовими.

- Тиск заважав «Динамо»?

- Зрозуміло, що результат має велике значення. Ми всі хотіли перемогти, порадувати наших уболівальників, грали в ту гру, яку запропонував нам тренерський штаб - контроль м'яча, використати чисельну перевагу, яка створювалася на певних ділянках поля.

- Захист дуже впевнено виглядав сьогодні, особливо Хачеріді. Як присутність Жені вплинула на гру?

- Не хочу переходити на особистості. Ми чекали з боку Кости такої гри - він добре грає головою, чіпляється за м'яч, сьогодні його практично нейтралізували, не дозволили йому нічого створити.

- Якої гри треба чекати в Лондоні?

- Важко сказати. Наш суперник спробує нас «затиснути», піде агресивно. Нам треба спокійно контролювати м'яч, але не підлаштовуватися під їхню гру.

- Як вдалося психологічно відновитися після поразки в матчі з «Шахтарем»?

- Ми готувалися до цієї гри, вивчали суперника. Кожна гра індивідуальна: різні гравці, тактика, бачення, мислення. Гру з «Челсі» ми серйозно розбирали, вивчали сильні сторони, слабкі. Якби не було наших помилок в середині поля, суперник сам створив лише один момент, все інше привезли ми самі. Грубо кажучи, ми самі могли програти цей поєдинок, а не «Челсі» міг перемогти нас.

- За таких розкладів усе вирішуватиметься в останніх турах?

- Я взагалі про це не думаю. Треба готуватися до кожної зустрічі, кожна гра для нас вирішальна. Якщо виграємо наступну, нам буде набагато легше. Найважливіша гра наступна.

- Що після гри казав головний тренер?

- Подякував за гру.

В ефірі телеканалу «Футбол 1» наш капітан сказав наступне:

- По-перше, хочу подякувати всім уболівальникам, які сьогодні прийшли нас підтримати. Після гри з «Шахтарем» ми дуже добре підготувалися, подивилися багато матеріалів, підготовлених тренерським штабом. Моменти, які були у суперника, сталися через наші помилки в середині поля. Ми акцентували увагу на тому, що такі помилки найчастіше призводять до забитих м'ячів. Добре, що нам не забили, погано - що не забили ми. Думаю, після першого кола вся боротьба попереду. Нам потрібно готуватися до кожної гри, а вже після закінчення турніру дивитися в таблицю.

- Кажучи про помилки, маєте на увазі два моменти «Челсі» з влучанням м'яча в каркас воріт?

- У першому таймі, коли Матич пройшов. І в другому, коли Вілліан влучив у поперечину.

- Склалося враження, ви хвилювалися в деяких епізодах матчу?

- Я не знаю, в якому епізоді вам це здалося. На виході в мене просто врізався Кехілл, я навіть його не бачив. Суддя ніяк на це не відреагував, але це англійський футбол, до цього завжди потрібно бути готовим. А хвилювання було перед грою, як завжди. Під час матчу навіщо нервувати, потрібно грати.

- Якої гри чекати вболівальникам «Динамо» від команди в Лондоні?

- Ми будемо спостерігати за нашим суперникомуважніше розбирати їхню гру. Одна з їхніх сильних якостей - гра під час розіграшу стандартних положень. Сьогодні вони це довели, маючи у складі такого виконавця, як Вілліан. Команда добре використовує «домашні заготовки», до чого нам потрібно бути готовими. Якщо ми контролюємо м'яч, суперник починає грати на контратаках. Вони, напевно, почнуть пресингувати, спробують «затиснути» нас. Постараємося спокійно, як і в Києві, виходити з-під пресингу і шукати попереду гравців.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер