Олександр Шовковський: «Святкуємо перемогу, думаючи про наступну гру»

Олександр Шовковський: «Святкуємо перемогу, думаючи про наступну гру»

БАТЕ – «Динамо» – 1:4. Післяматчеві коментарі

Воротарю «Динамо» Олександру Шовковському в матчі з БАТЕ вдалося зробити кілька класних сейвів. Багато в чому завдяки надійній грі голкіпера динамівці спромоглися перемогти суперника з великим рахунком.

- На жаль, я не бачив наш перший матч із БАТЕ, оскільки перебував на реабілітації в Німеччині. Але знаю, що було дуже багато розмов як до гри, так і після неї. Своїми висловлюваннями суперник нас розсердив. Так от: не треба сердити нашу команду. Настрій у хлопців був дуже хорошим. Сьогодні вони показали, хто є хто насправді, в кожного у футболі своє місце.

- На матч із «Шерифом» вийдете з таким же настроєм?

- Безумовно. Наше завдання – посісти перше місце у групі.

- Коли востаннє вам доводилося грати за такої низької температури?

- Якщо не помиляюся, це було в 1998 чи 1999-му році, коли ми в Києві зустрічалися з «Реалом» і програли 1:2. Тоді було -12 чи -13 градусів.

- Що було для вас найскладнішим у сьогоднішньому матчі?

- Мені складно однозначно відповісти. Напевно, враховуючи піврічне відновлення після операції, можу сказати, що мотивація вийти на поле була. Важливо, щоб емоції не переповнювали. Зберегти психологічну рівновагу і спокій було найголовнішим. Гадаю, мені це вдалося.

- Як було відіграти у воротах за такого холоду, та ще коли твоя команда атакує?

- У будь-якому випадку, потрібно повністю перебувати у грі та бути до цього психологічно готовим.

- Хотіли, щоб БАТЕ більше атакував, не дозволяючи вам змерзнути?

- БАТЕ – команда з великими амбіціями, у неї багато хороших гравців. Повторюся, надто багато було сказано перед грою, особливо перед першою, в Києві. Розмови необхідно підтверджувати справою. Сьогодні гра і результат показали, хто є хто.

- Пам’ятаєте, коли востаннє «Динамо» настільки впевнено перемагало в єврокубках?

- Я йду від гри до гри. Історія ж залишається з нами, з її позитивними та негативними моментами. Сьогодні ми святкуємо перемогу, але вже думаємо і про наступну гру.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер