Олександр Шовковський: «Звичний темп - два матчі на тиждень»

Перед початком відкритого тренування Олександр Шовковський розповів про становище справ у команді, пригадав матч проти «Іллічівця» (1:1) і поділився своїм ставленням до статистики:

- Лобановський завжди казав, що матчі після зимової перерви відрізняються від ігор у більш теплу пору року. Навесні всі кішки сірі, тобто всі команди підготовлені приблизно однаково. А поля, на жаль, не дають можливості використовувати перевагу в техніці більш кваліфікованим футболістам. Тому на перше місце виходять бажання, самовіддача і доля везіння. Але це жодною мірою не знімає з нас відповідальності за виконання тих завдань, які перед нами поставило керівництво.

Що стосується кризи в команді, я би так питання не ставив. Усі суперники виходять грати проти «Динамо» з максимальною віддачею і бажанням, що зайвий раз підтверджує наша остання гра з «Іллічівцем». На жаль, нам не вдалося досягти необхідного результату, але вся боротьба ще попереду. І ми з оптимізмом дивимося в майбутнє.

- Як ставитеся до того, що Валерій Газзаєв вибудовує майже повністю бразильську лінію захисту? Вам грати з ними легше чи важче?

- Об'єктивно кажучи, головному тренеру видніше, хто має грати. Але мені було б набагато легше і спокійніше, якби це були хлопці, які розуміють, що я їм хочу підказати в тій чи іншій ситуації.

- «Динамо» давно не втрачало очок у чемпіонаті. Нічия в Маріуполі не вплине на команду в психологічному плані?


- Ми не маємо відрізняти поразку від перемоги. Необхідно готуватися й у кожній зустрічі показувати максимальний результат і кондиції, які закладені в гравцях і команді в цілому, незалежно від того, як було зіграно попередній поєдинок.

- Після двох матчів можна сказати, що команда увійшла до звичного ритму?

- Звичний темп – коли ми проводимо дві гри на тиждень. Зараз команда грає лише в чемпіонаті України і, безумовно, наше завдання – перемога в кожному конкретному матчі і чемпіонаті в цілому.

- Коли ви плануєте зіграти ювілейний матч?

- Я планую просто грати, а коли він стане ювілейним, тоді й буде. Я не рахую свої матчі і за статистикою спеціально не стежу. Моє завдання, якщо мені довіряють місце у воротах, виходити на поле й показувати той рівень гри, якого від мене очікують.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер