Олександр Шовковський: «Вважаю, результат закономірний»

Олександр Шовковський: «Вважаю, результат закономірний»

«Динамо» – «Арсенал» – 2:0. Післяматчеві коментарі

- Ми добре підготувалися до матчу, знали всі сильні сторони суперника. Детально розбирали їхні останні ігри, в тому числі й нашу нещодавню зустріч у чемпіонаті. Тому особливих сюрпризів суперник нам не підніс, і, враховуючи рівень виконавців, які в нас є, і наші сильні якості, вважаю, рахунок закономірний.

- Яким був найскладніший момент матчу? Удар Кобахідзе головою наприкінці?


- Ні, навпаки, на початку ми діяли занадто привільно, і я в тому числі. Цього не мало бути. За ці моменти я себе вже вилаяв.

- Створюється враження, що зараз футболісти «Динамо» перебувають на піку своєї форми...

- Мені б хотілося думати, що зараз ми лише набираємо форму, а на її пік вийдемо 25-го травня.

- Із чим пов'язані такі переконливі ігри останнім часом?


- Не дуже хочеться робити глобальних висновків. Гадаю, після того насиченого графіку, який у нас був, коли ми вирішували завдання й у чемпіонаті України, й у Лізі Європи, зараз грати стало спокійніше, з'явилося більше можливостей відпочити, чого нам бракувало останнім часом. Звичайно, команда знову показує той рівень гри, який, сподіваюся, радує наших уболівальників.

- Як поставилися до того, що до 80-ї хвилини фани мовчали?

- А потім зраділи, коли до них підійшла міліція? Якщо чесно, на полі я зовсім не чую, що кричать. Якщо я буду звертати увагу на те, що відбувається на трибунах чи ще десь, я не зможу концентруватися на грі. Вважаю, футболіст високого рівня на полі не має бути підвладний емоціям, як би не складалася гра. Є певна стратегія, а гравець має бути максимально готовим до всього і проявляти свої можливості.

- Чи підняли келих шампанського за здоров'я тренера в роздягальні?


- Ні, порушити спортивний режим не встигли. Не можна сказати, що День народження тренера став додатковою мотивацією сьогодні. Сам по собі вихід на футбольне поле для будь-якого гравця «Динамо» – найбільша мотивація, яка в нього може бути. А що стосується головного тренера, ми його привітали ще перед ранковою розминкою і побажали міцного здоров'я, подарували футболку з 64-м номером, перенісши основний подарунок на вечір. Гадаю, він вдався. Але все ж таки, головний подарунок, сподіваюся, нам вдасться піднести 25-го травня.

- Чи можна сказати, що Кубок буде основним завданням на сезон для «Динамо»?


- У будь-якому турнірі, де бере участь наша команда, ми ставимо лише максимальні завдання. І Кубок України – не виключення.

- Чи зраділи ви тому, що суперником «Динамо» у фіналі став «Шахтар»?


- Нам все одно, з ким грати у фіналі. Вирішальний матч буде принциповим, адже «Шахтар» злий. Після матчу з нами в чемпіонаті з їхнього боку було багато непотрібних висловлювань. Гадаю, для всіх уболівальників буде цікаво подивитися нашу зустріч.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер