Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Сьогодні мені було приємно грати»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Сьогодні мені було приємно грати»

- Ми сьогодні реалізували дуже багато моментів. Думаю, настрій на гру та надмірна мотивація з урахуванням останнього невдало зіграного поєдинку та величезного бажання реабілітуватися перед нашою аудиторією, показати, що в нас все ж таки є команда, стали запорукою успіху. Хлопці виходили на гру з надзвичайною концентрацією, мотивацією та величезним бажанням.

- Ви вже набрали оптимальні кондиції?

- Рішення, кому грати, а кому ні, приймає головний тренер. Він усе бачить та радиться зі своїми помічниками.

- Чи можна сказати, що сьогодні була битва за Блохіна?

- Можете казати, як завгодно: за Блохіна, за когось ще. Я намагаюся донести до всіх, що найважливіша гра – це майбутня, без неї не буде наступної. Велика команда завжди готується з максимальним налаштуванням на кожен поєдинок, незалежно від суперника, турніру та ситуації. Лише з таким підходом можна розраховувати на високі результати.

- У Відні другий тайм динамівцям не вдався. На чому акцентував увагу Блохін у перерві?

- Ми всі звертали на це увагу, щоправда, слова були трохи іншими, але зміст такий. Ми казали, що в жодному разі не можна давати послаблення.

- «Шахтар» у суботу забив «Арсеналу» сім м'ячів...

- Можете написати, що ми помстилися за Київ (посміхається).

- Вилучення зіграло свою роль?

- Безумовно, грати, маючи на одного гравця більше, простіше.

- Останнім часом команда перебуває під психологічним тиском. Ця перемога з великим рахунком трохи зніме напругу?

- Головне, не кидатися з крайності до крайності. Я чудово знаю, що таке тиск – відчував, як кажуть, на собі. Й можу сказати, що потрібно робити висновки після кожної гри. Мене так навчали мої батьки, навіть після вдалих ігор. Повторюся, має бути надзвичайна концентрація та мотивація, бажання, самовіддача й взаєморозуміння на футбольному полі. Не важливо, хто заб'є, врешті-решт виграє команда, й програють також усі. Сьогодні мені сподобався матч, мені було приємно грати, бо на поле вийшли 11 людей, як єдиний колектив, а ті, хто вийшов на заміну, підсилили гру. Так, наше завдання було трохи спрощене через вилучення у складі суперника. Але думаю, врешті-решт, це не вплинуло б на результат.

- Як можете оцінити дії Цурікова, в якого було не так багато ігрової практики?

- До речі, в суботу в Андрія був День народження, користуючись моментом, хочу його привітати. Нехай він і надалі прогресує, зростає, у нього це добре виходить. І головне – хочу побажати йому міцного здоров'я, адже великий спорт неможливий без нього.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер