Олександр Шовковський: «Зараз не час святкувати»

Олександр Шовковський: «Зараз не час святкувати»

Прикрасою матчу «Шахтаря» та «Динамо» стали прекрасні голи футболістів обох команд. А також «сейви» воротаря Олександра Шовковського, який не раз виручав команду.

- Олександр, виходячи з перебігу подій, нічия – закономірний результат?
- Однозначно відповісти важко. З одного боку, по ходу зустрічі ми поступались, а команда, якій удалось двічі відігратись, повинна бути задоволена результатом. Якщо подивитись на кількість створених моментів – рахунок теж закономірний. Можна розглядати звітний матч із точки зору турнірної стратегії. Нічия із головним конкурентом – хороший результат. Тепер для чемпіонства нам потрібно набрати одне очко у двох останніх зустрічах. Викликають сумніви деякі рішення рефері. Тут у судейського комітету можуть виникнути питання. Але не в моїй компетенції їх обговорювати.

- Коли «Динамо» удруге зрівняло рахунок, психологічна перевага була на нашій стороні. Чому не вдалось її розвинути? Хотіли вирішити долю чемпіонства на очах своїх уболівальників?
- Знаючи про гострі атаки «Шахтаря», ми грали обережно. Виходячи з цього, намагались не давати гравцям суперника оперативний простір. А коли ми поступались рахунком, доводилось ризикувати. Ризик виявився виправданим. '''

- При рахунку 2:2 гра затихла. Обидві команди влаштовувала нічия?
- Спека вплинула на гру, хоча швидкості були серйозними. Нелегко грати в таких умовах, доводиться переборювати самого себе.

- Ні «Динамо», ні «Шахтар» не показали весь свій потенціал. «Темнили» чи притримували сили на Кубок України?
- Не потрібно шукати контекст там, де його немає. Можливо, гравці «Шахтаря», хоча мені не хочеться про них говорити, розуміли, що у них немає шансів у чемпіонаті та думали про Кубок. Але поступати так з їхньої сторони було б не професіонально. Ми ж додали в агресивності лише коли пропускали м'ячі. Із чим це пов'язано – привід задуматись нашим тренерам.

- У роздягальні гравці «Динамо» привітали один одного із чемпіонством?
- Було задоволення від зробленої роботи. Більше того, навіть якби ми перемогли ніякого чемпіонського настрою не було. Попереду фінал Кубку України, після цього багато гравців роз'їжджаються по своїх збірних. Зараз не час святкувати. 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер