Олександр Шовковський: “У нас був справжній 12-й гравець”

Олександр Шовковський: “У нас був справжній 12-й гравець”

По закінченню матчу з лондонським “Арсеналом” голкіпер “Динамо” Олександр Шовковський прокоментував перемогу киян для персонального сайту.

-Ця гра була дуже важлива для нас. Тільки перемога давала можливість команді серйозно зміцнити свої позиції в турнірній таблиці. Окрім того, конче потрібно було показати гідний футбол перед нашими вболівальниками. Такі поєдинки, як проти лідера англійської прем’єр-ліги, показують, на що “Динамо” насправді здатне в Європі. Як бачимо, ми спроможні не лише на рівних грати із загальновизнаними грандами, але й перемагати їх.

Перед виходом на поле я знав, що “Локомотив” перемагає по ходу матчу в Москві 2:0, але жодного значення цій інформації не надав. Команда, яка ставить перед собою високі завдання не повинна орієнтуватися на результати ігор суперників по групі. Для нас було найголовніше зіграти у притаманний нам футбол, грамотно використати свої козирі, не дозволивши це зробити суперникові.

Біля наших воріт було виконано багато кутових і штрафних, але динамівські оборонці були на висоті. Вони зуміли нейтралізувати більшість подібних випадів суперника і звести до мінімуму кількість ударів по воротах. Зрозуміло, неможливо провести матч без єдиної помарки і помилки, але грамотні дії всієї команди в обороні спростили моє завдання.

На мій погляд, матч з “Арсеналом” подарував багато яскравих емоцій уболівальникам. Про свої почуття нічого сказати не можу – я намагався бути максимально сконцентрованим і виконувати роботу на гідному рівні. А емоції прийшли лише після фінального свистка.

Не можу не звернути увагу не неперевершену підтримку з боку вболівальників. Завжди приємно грати при заповнених трибунах – це не тільки додаткова мотивація і бажання викластися “на всі 100”… У нас ніби був ще один гравець на полі – 12-й гравець!

Попереду в нас ще багато важких випробувань і перше з них – матч проти донецького “Металурга”. Хлопці, на мій погляд, дають собі звіт про те, що це буде вкрай важкий поєдинок. Суперник високого рівня, якому є що доводити, до того ж ми будемо грати в гостях. Індивідуальна майстерність гравців обох команд дозволяє сподіватися на видовищну гру. Вважаю, що головним фактором для нас буде мотивація і бажання перемогти.

Матеріал www.shovkovsky.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер