Олександр Шовковський: «Поважаю вибір Реброва»

Олександр Шовковський: «Поважаю вибір Реброва»

Тижневий цикл ігор на початку березня якомога краще підходить футболістам після тривалих зимових зборів. Є можливість більше часу приділити сім’ї та друзям, вирішити проблеми, що накопились. У вільний час воротар Олександр Шовковський відповів на питання кореспондента www.fcdynamo.kiev.ua.

- Останнім часом «Динамо» з помітними зусиллями перемагає в матчах, у яких довелось грати «першим номером». Гра з «Металургом» - зайвий тому доказ…

- Завжди набагато важче грати, коли суперник у повному складі перебуває на своїй половині поля і лише інколи намагається провести контратаку. У Києві більшість команд, виходячи проти нас, обирають сам таку тактику. Це можна сказати і про «Металург». Вони надійно і грамотно побудували гру в захисті, як наслідок – пропускають і забивають у чемпіонаті мало м’ячів.

- Воротарю «Динамо» в такій грі удвічі важче?

- А коли воротарю було легко? Маючи великий досвід виступів, прекрасно розумію, що не маю права на помилку. Перед «Динамо» стоять максимальні завдання і для їх виконання потрібно докласти максимум зусиль. Хочу подякувати хлопцям, які змогли виправити мою помилку і забили в другому таймі два м’ячі. Ми показали характер і досягли потрібного результату у грі, яка для нас непросто складалася.

- У другій половині гра «Динамо» змінилась. Що сказав у перерві Юрій Сьомін?

- У суперника в першому таймі був один момент. Я допустився прикрої помилки і «Металург» повів у рахунку. Важко було передбачати такий поворот подій. У другому таймі ми заспокоїлись і почали шукати шляхи до воріт опонента. У результаті забили два м’ячі. Рівно стільки, скільки необхідно було для перемоги.

- У тренера до вас претензії були? 

- Із Юрієм Сьоміним і Сергієм Краковським обговорили момент із пропущеним м’ячем. Для себе зробив необхідні висновки.

- Ваше думка з приводу того, що Ребров покинув команду. Підтримуєте вибір Сергія?

- Я поважаю Сергія як гравця і як людину. Приймаю будь-який вибір, який він зробив. Ми не вправі розмірковувати на цю тему – правильно він вчинив, чи ні. Адже ми не знаємо істинних причин, якими він керувався приймаючи рішення. А ще, Сергій порядна і відповідальна людина, яка багато років вірою і правдою служила «Динамо». Недарма партнери по команді обрали його капітаном.

- Гра «Динамо» за відсутності Реброва зазнає змін?

- У команди повинна бути своя гра. Якщо один із футболістів вибуває через травму або переходить до іншого клубу, нічого не повинно мінятись. Так, нас покинув гравець, який довгий час був лідером команди. Але він звільнив місце для іншої людини, яка виконуватиме схожі функції на полі. Ребров – частина історія «Динамо», він вписав у нього немало славних сторінок. Ми повинні поважати його вибір.

- За відсутності Реброва капітанську пов’язку довірили вам?

- Я, скажімо так, виконуючий обов’язки капітана команди. Мої замісники – Владислав Ващук і Максим Шацьких. Так вирішили минулого літа. Перевиборів ще ну було.

- Після гри з «Металургом» тренерський штаб дав гравцям два вихідних. Вдалось відпочити?

- Так, вихідні виявились досить доречними. Був великий вантаж відповідальності, дуже переживав за результат суботнього матчу. Вдалось зняти емоційну напругу і з новими силами підійти до підготовки матчу з «Карпатами».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер