Олександр Шовковський: «У фіналі щастить сильнішому»

Олександр Шовковський: «У фіналі щастить сильнішому»

Для капітана «Динамо» Олександра Шовковського в середу був восьмий фінал Кубка України. Співвідношення перемог і поразок і надалі на боці воротаря – шість проти двох.

- Поразка дуже засмутила?

- Звичайно, я ж не стану радіти перемозі «Шахтаря»…

- Чого, на вашу думку, не вистачило «Динамо» в поєдинку?


- Певною мірою, везіння. Не можна сказати, що суперник нас переграв в ігровому плані. Приміром, в епізоді, коли забивався другий гол, м’яч після рикошету від ноги когось із захисників полетів у нижній кут, а я не зміг змінити траєкторію його польоту. За не найсприятливіших погодніх умов ми створили не менше моментів біля воріт «Шахтаря», але, як мовиться, у фіналі щастить сильнішим.

- В одному з інтерв’ю ви говорили, що краще за все запам’ятовується остання гра. Яким закарбується у вашій пам’яті цей матч?

- Якщо чесно, особливо нічим. Для початку, як завжди, проаналізую гру, перш за все свою. Спробую побачити позитивні моменти, на які слід звернути увагу, щоб і в подальшому удосконалюватись. Ну і помилки – куди ж без них, - над якими потрібно працювати і працювати.

- На останніх хвилинах матчу ви підбігли до своїх захисників. Що ви їм радили?

- Практично всі гравці пішли на останній штурм воріт «Шахтаря», залишивши у той же час багато простору для атакуючих гравців донецької команди. Ви знаєте, авантюра завжди повинна бути присутня в міру. У команді «Шахтаря» є багато кваліфікованих гравців, із якими потрібно грати дуже акуратно. Про це я і попросив.

- У вас попереду два останніх матчі чемпіонату. Наскільки гра з «Шахтарем» відобразиться на психологічному стані команди?

- Теоретично вона не повинна вплинути, оскільки всі хлопці – професіонали, і повинні звикнути до поразок, якими б прикрими вони не були. Тим не менше, всі ми люди. Час покаже, як буде насправді.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер