Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «У футбол грають не прізвища, а люди»

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «У футбол грають не прізвища, а люди»

- Після травм складніше відновлюватися, ніж після матчів?

- Безумовно, є безліч аспектів і складових, для того щоб відновитися вдало, і один із них
робота над собою, над почуттям страху, яке завжди присутнє. Але це не перше моє ушкодження, не вперше відновлююся. Вважаю, що все йде добре. Час, на жаль, мій найголовніший союзник і ворог. Терміни відсунути не можна, хоча ми намагаємося.

- Які вправи ви виконуєте? Чи стоїте у воротах?

- Я працюю по максимуму.

- Залишилося здобути впевненість безпосередньо в іграх?

- Потрібно набрати форму, відчути, грубо кажучи, партнерів, м'яч і вже після цього можна буде робити якісь висновки. На сьогоднішній день команда готується до гри, а моя участь у тренуванні була не обов'язковою. Тому ми індивідуально працювали. Взагалі я приймаю участь у тренувальному процесі без жодних обмежень.

- Юрій Сьомін зазначив, що як тільки вилікуєтеся, то будете ходити на прес-конференції разом із ним. Встигли скучити за увагою ЗМІ?

- Це невід'ємна частина роботи будь-якого спортсмена! Головний тренер вирішує, хто повинен йти на прес-конференцію. Якщо Юрій Павлович скаже, що я повинен ходити
буду ходити.

- Коли вас очікувати в основі «Динамо»?

- Це питання до головного тренера. На сьогоднішній день Максим Коваль демонструє впевнену гру. Дай Бог, щоб він і надалі так грав, прогресував і приносив користь команді. А вже безпосередньо наставник буде визначати, хто з воротарів гідний займати місце в основному складі. У футбол грають не прізвища, а люди. Мені доведеться завойовувати право виходити на поле. Це нормальний тренувальний і життєвий процес.

- Юрій Сьомін висловив припущення, що ви зможете вийти на поле вже в матчі дублерів «Динамо» та «Шахтаря»...

- Говорити про власну готовність, тим більше напередодні якоїсь гри, я не буду, тому що це не зовсім правильно. Якщо об'єктивно говорити про терміни, які давав мені доктор після операції, то він сказав, що реабілітація займе п'ять-шість місяців. 3 вересня стукне лише четвертий місяць, а я працюю вже в загальній групі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер