Олександр Шовковський: «У матчі з «Шерифом» зіграємо гідно»

Олександр Шовковський: «У матчі з «Шерифом» зіграємо гідно»

Наближається до завершення підготовчий період у Туреччині, і вже в середу «Динамо» доведеться провести завершальний поєдинок у груповому турнірі Ліги Європи проти «Шерифа». Налаштований узяти участь у майбутньому матчі й голкіпер Олександр Шовковський, який розповів про нинішні настрої, які панують у команді.

- Тренування впродовж нинішнього збору в Туреччині не відзначаються різноманітністю. Команда готується до поєдинку з «Шерифом», в якому необхідно здобути перемогу і тим самим вирішити завдання виходу до плей-офф Ліги Європи з першого місця. Безумовно, всі хлопці трохи втомилися – все ж таки, ми перебуваємо тут уже сьомий чи восьмий день. Я вже, чесно кажучи, з рахунку збився (посміхається). Проте, розуміють завдання, яке стоїть перед командою й яке ніхто не знімав з порядку денного. Робота більшою мірою емоційна, оскільки давати навантаження наприкінці сезону немає жодного сенсу. Це розуміє і тренерський штаб, а футболісти всі пропоновані вправи виконують на позитивному емоційному фоні.

- Можете детальніше розповісти про вправи, які виконують на тренуваннях конкретно воротарі?


- Концепція і принципи нашої роботи максимально наближені до ігрових ситуацій, з якими ми можемо зіткнутися в наступних матчах. Довго розповідати чи пояснювати, гадаю, немає необхідності. Безумовно, ми аналізуємо кожен матч команди, причому не лише свої дії, але й опонентів, беручи до уваги позитивні моменти у грі. Також звертаємо увагу й на помилки, щоб у подальшому вже самим не припускатися подібних огрішностей.

- Якщо згадувати результат матчу в Тирасполі, чи буде присутнім бажання помститися в майбутньому поєдинку з «Шерифом»?


- Ніхто з нас не жадає помсти в повному розумінні цього слова. Проте, ми пам'ятаємо підсумковий рахунок того матчу, який, на мій погляд, не відповідав розвитку подій на полі. Стався певний збіг обставин, які вплинули на підсумковий рахунок. Усі хлопці це чудово розуміють. У нас, безумовно, не той настрій, який був на БАТЕ після тих непотрібних висловлювань, що лунали на адресу «Динамо» (Київ). Ми просто хочемо зіграти гідно й виграти. Кожна гра – це мікродуель, і ми з партнерами домовилися, що за сумою двох матчів маємо обов'язково переграти «Шериф» (посміхається).

Дивіться фотогалерею «Підготовка в Туреччині. День восьмий»

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Белека

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер