Олександр Шовковський: «Важливо не програти єдиноборства»

Олександр Шовковський: «Важливо не програти єдиноборства»

Перед матчем «Динамо» – «Сток Сіті» наша команда провела відкрите тренування, в якому взяли участь 23 гравці. Спочатку футболісти поділилися на дві групи по 10 людей і почали грати в квадрат, а потім надійшли до розпорядження тренера з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні. Обрадувало повернення до складу Тараса Михалика та Олега Гусєва, які почали працювати разом з усіма. Втім, на прес-конференції Юрій Сьомін зазначив, що фізичні кондиції гравців не дозволять їм узяти участь у завтрашньому матчі.

Першу групу склали: Бетао, Сильва, Хачеріді, Юссуф, Корреа, Калитвинцев, Аруна, Ескобар, Дуду, Ідейє. А до другої увійшли: Попов, Михалик, Вукоєвич, Нінкович, Алієв, Гармаш, Рибалка, Шевченко, Ярмоленко та Мілевський. Традиційно окремо з тренером воротарів Михайлом Михайловим працювали Шовковський, Богуш та Коваль.

Перед початком тренування біля поля з журналістами поспілкувався Олександр Шовковський:

- Ми неодноразово дивилися матчі за участю «Сток Сіті», розбирали манеру гри та розставили для себе акценти в їхніх діях. Також визначилися, за рахунок чого будувати свою гру. Завтра будемо намагатися реалізувати свої можливості і спрямувати гру до того русла, яке нам потрібне.

- «Сток Сіті» мало пропускає, вони залишили ворота «сухими» в матчі з «Челсі», «Вест Бромвічем», «Ліверпулем». За рахунок чого плануєте здобувати перемогу? Чи награєте стандартні положення?

- На це ми також звертаємо увагу на теоретичних заняттях, у тренувальному процесі.

- В англійців багато високих футболістів. Як їм протистояти?


- У нас є Дуду, Ескобар... (сміх серед журналістів). А якщо серйозно, ми чудово розуміємо, в який атлетичний футбол грає наш суперник. Нам доведеться як мінімум, не програти їм у боротьбі, бажанні та єдиноборствах. Це основний аспект, на якому ми робимо увагу. А що з цього вийде, завтра подивимося.

- Як це зробити, якщо суперник набагато вищий?

- Головне – концентрація. При «стандартах» англійці часто грають на дальню стійку, і при цьому йде скидка до середини. Ось тут дуже важливо, щоб усі продовжували грати зі своїми гравцями, не втратили увагу й боролися до кінця.

- На кого із суперників необхідно звертати особливу увагу за відсутності Крауча?

- Незалежно від того, виходить на поле Крауч чи інший футболіст, концепція гри від цього не змінюється, особливо при стандартних положеннях. Схема залишається однією й тією ж.

- Чи Можна сказати, що «Сток Сіті» – найсерйозніший суперник у нашій групі?

- Я би не скидав із рахунків і «Бешикташ».

- А «Маккабі», отже, скинули б?

- Ми грали з цією командою і чудово знаємо, як це важко, особливо якщо їх «розпустити». У них один напрям із кіпріотами, які вчора показали, що якщо давати їм почувати себе вільно на футбольному полі, вони можуть змусити бігати будь-яку команду. Тоді доведеться дуже важко.

- Враховуючи, що зовсім нещодавно, в лютому, «Динамо» легко переграло «Бешикташ», чи можна чекати від турків реваншистських настроїв?

- Історія залишається історією, наша попередня зустріч уже в минулому. Потрібно писати нові сторінки в літописі. У «Бешикташа», можливо, залишилася якась образа за ті матчі, але у спорті завжди є переможець і переможений. Тому, гадаю, акцентувати увагу на реванші ніхто не буде. Тим паче, в усіх наших суперників, як і в нас, є стратегічне завдання вийти із групи.

- Чи дивилися ви матч «Порту» – «Шахтар»?

- Я дивився паралельно кілька матчів, перемикаючись між ними, тому поєдинок «гірників» бачив не повністю. Але мені вдалося подивитися і пропущені м’ячі, і вилучення Ракицького. А ось момент із червоною карткою Чигринському не бачив.

- Із боку представників «Шахтаря» були претензії до суддівства. А наскільки для «Динамо» важливий об’єктивний арбітраж у завтрашньому матчі?

- Наявність об’єктивного суддівства важлива завжди. Якщо ж говорити безпосередньо про вчорашню гру та про «Шахтаря», то в цієї команди, по-моєму, завжди є претензії до суддівства.

- Чи вболівають гравці «Динамо» за «Шахтар» у єврокубках?

- Мені складно сказати. В даному випадку я дивився матч не з точки зору вболівальника, а як людина, яка займається футболом професійно.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер