Олександр ШОВКОВСЬКИЙ увійшов до списку УЄФА довічно закоханих

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ увійшов до списку УЄФА довічно закоханих

Обрані вони були з 12 провідних національних європейських чемпіонатів відповідно до коефіцієнтів країн УЄФА. Усі ці футболісти продовжують зберігати вірність своїм командам та зараз виступають у вищих дивізіонах .

Воротар нашого клубу Олександр ШОВКОВСЬКИЙ отримав наступну характеристику:

«Пройшовши всі стадії навчання у школі «Динамо» (Київ), Олександр Шовковський уперше став у рамку воріт третьої за рангом команди клубу 1 серпня 1992 року. В 1/64 фіналу Кубка України молодь «біло-синіх» переграла чернігівську «Десну» (2:0), а 17-річний голкіпер зберіг свої ворота на замку. Два роки потому Шовковський дебютував за головну команду в домашній зустрічі з кременчуцьким «Кременем» (1:1) та став наймолодшим на той період голкіпером в історії київського «Динамо».

З того часу страж воріт провів за рідний клуб 382 матчі. Він виграв із киянами 12 чемпіонатів та вісім Кубків України й ставав півфіналістом ЛЧ-1998/99.

Зі збірною вийшов до чвертьфіналу ЧС-2006. Через травму досвідчений воротар пропустив домашній ЄВРО-2012, а незабаром оголосив про завершення виступів за збірну. «Є воротарі, які заслуговують на величезну повагу своєю грою впродовж тривалого часу,  сказав він.  Я намагався взяти в кожного найкраще».

Окрім Шовковського, до списку довічно закоханих увійшли Райян Гіггз (МЮ), Хаві Ернандес («Барселона»), Сандер Босхкер («Твенте»), Франческо Тотті («Рома»), Бастіан Швайнштайгер («Баварія»), Олів'є Дешахт («Андерлехт»), В'ячеслав Малафєєв («Зеніт»), Марк Планю («Жиронда Бордо»), Сабрі Сариоглу («Галатасарай»), Бригель («Маритиму») та Гіоргос Дассіос («Янніна»).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер