Олександр Шовковський: «Воротар пропустив – воротар винен»

Олександр Шовковський: «Воротар пропустив – воротар винен»

Третій матч поспіль завершується для «Динамо» з однаковим рахунком. І якщо перші два матчі були в чемпіонаті України, де 2:1 – це перемога, яка приносить очки в турнірну таблицю, то вчорашня перемога над донецьким «Металургом» із цим же рахунком являється досить хиткою перевагою перед повторним поєдинком, який відбудеться через місяць у Донецьку.

Після гри на питання журналістів погодився відповісти капітан «Динамо» Олександр Шовковський.


- Минулого сезону «Динамо» в Києві зіграло з «Металургом» унічию 0:0. Щось змінилось у грі суперника з того часу?

- Я не слідкую за донеччанами. Знаю лише, що матчі між нашими командами завжди проходять у важкій боротьбі. Причому, як у Києві, так і в Донецьку.

- Олександр Косирін уже не перший гол забиває у ворота «Динамо». Якось готувались до зустрічі безпосередньо з цим нападником?

- Я ніколи не готуюсь до конкретного форварда. Я готуюсь безпосередньо до кожного матчу і на кожному тренуванні відстоюю своє право грати в стартовому складі.

- Олександре, прокоментуйте, будь-ласка, епізод із пропущеними голом.

- Тут, у принципі, нічого коментувати. Відскік від газону не був зовсім логічним, але мені від цього не легше. Адже м’яч у ворота пропустив усе рівно я…

- Тобто, вважаєте, що вина воротаря в цьому голі все-таки є?

- Є вина воротаря, немає вини воротаря… Був відскік, передбачити який було неможливо. Воротар пропустив гол – винен воротар.

- Олександре, ви являєтесь капітаном команди. По ходу матчу вам, як капітану, доводиться впливати на своїх партнерів. Але робити це з воріт, вочевидь, важко…


- Команда, яка виходить на футбольне поле, - це єдине ціле, своєрідна енергетична система. Думаю, будь-хто з футболістів на полі може взяти на себе роль лідера. Капітан, з одного боку, являється помічником тренера, з іншого – зв’язуюча ланка між тренером і гравцем. Зрозуміло, капітан заслуговує поваги від партнерів по команді. І його роль на футбольному полі досить велика. В останніх трьох іграх я пропустив три зовсім необов’язкові м’ячі, що поклало на мене ще більшу відповідальність. Гадаю, це своєрідне випробовування, через яке я повинен пройти, та іти далі з високо піднятою головою.

- Сьогодні не вистачало на полі Гіоане?

- Команда складається з 20 чоловік. У нас є достатньо кваліфікованих футболістів, які будь-якої миті можуть вийти на поле і замінити травмованого гравця. Тібі, отримавши травму в попередньому матчі, не зміг взяти участь у сьогоднішньому, але ми вміємо перебудовувати схему гри і грати з іншими виконавцями.

- Як і в матчі з «Карпатами», сьогодні суперник у другому таймі виглядав функціонально як мінімум не слабшим за «Динамо»…

- Я вам відповім словами Лобановського: «Навесні усі кішки сірі». Усі команди проробили величезну роботу на зимових зборах і, відповідно, готові підтримувати високий темп гри протягом усього матчу. Також потрібно враховувати той факт, що не завжди футбольні поля дозволяють показувати певний рівень класу і майстерності. У таких випадках на перший план виходять характер і самовіддача, у чому, думаю, ні в кого не повернеться язик дорікнути команду.

- Побутує думка, що через участь у Кубку Першого каналу «Динамо» форсувало підготовку до сезону. Ви, як людина, що перебуває всередині команди, можете спростувати цю інформацію?

- До Кубка Першого каналу ми не готувались. Більше того, у нас були досить великі і важкі навантаження, які були легшими лише за день до гри, аби команда відпочила до наступної гри. Загалом же підготовчий процес був важким і стомлюючим.

- На підготовку до товариської зустрічі зі збірною Сербії у гравців збірної буде лише два дні. Як вважаєте, цього буде достатньо?

- Це головний біль наставника нашої національної команди. Але, як мовиться, виходу з цієї ситуації немає. Доводиться знаходити різні варіанти для того, щоб усі гравці виходили на поле і показували все те, на що кожен здатен.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер