Олександр Шовковський: «Воротарі «Динамо» – колектив однодумців»

Олександр Шовковський: «Воротарі «Динамо» – колектив однодумців»

Разом із молодими партнерами по амплуа – Денисом Бойком, Максимом Ковалем та Артемом Кичаком – підготовку до сезону проходить Олександр Шовковський. Майбутній футбольний рік стане вісімнадцятим за ліком для досвідченого голкіпера.

- Олександре, перша частина сезону склалася для вас невдало. Все розпочалося із злощасного падіння у двохсторонці в Австрії?

- Від того, що сталося, вже нікуди не втечеш. Первинного діагнозу в Австрії, як і подальші в Києві, у принципі, було поставлено правильно, але вони не показали наявності серйозних ушкоджень. Проте біль у плечі не відступав і у клініці міста Мюнхен у професора Зієбауера було проведено хірургічне втручання. Спочатку за допомогою артроскопа професор визначив, що на 90% розірвані дві зв’язки. І відразу ж було зроблено операцію з їхнього відновлення. За три-чотири місяці мені вдалося пройти курс реабілітації і наприкінці року зіграти у трьох матчах. Спочатку не думав і не планував, що так складеться. Команда на ходу, грала, я планомірно відновлювався. Вже потім, перебуваючи у відпустці, продовжував працювати, щоб не втратити форму, тричі на тиждень займався у тренажерному залі.

- Три проведених під завісу футбольного року матчі підняли у відпустці настрій?

- Не думав про це. Я радий, що вони склалися вдало для «Динамо», ми вирішили стратегічне завдання, вийшовши з групи Ліги Європи, причому з першого місця. Це був позитивний момент для мене, він підтвердив правильність роботи в обраному напрямі. Будь-які дії мають бути підкріплені результатом. Коли мені довірили місце у воротах, я зіграв упевнено, незважаючи на фактично шестимісячну перерву.

- Приставка «в.о». у тренера Олега Лужного, невизначеність його положення, позначилися на грі команди наприкінці року?

- Я не засмічував голову непотрібними міркуваннями. Межа моїх можливостей – тренувальний процес і гра, яка має бути корисна команді. А кандидатура головного тренера – рішення нашого президента.

- Як зараз проходять тренування під керівництвом Юрія Сьоміна, можете провести паралелі зі зборами трирічної давнини?

- Коли тренер приходить, він готує команду як вважає за потрібне. Ми маємо слухати його слова і намагатися втілити їх у життя. Раніше за Юрію Сьоміна «Динамо» показувало результат і гру, яка подобалася багатьом уболівальникам. Зараз ми докладемо максимум зусиль, щоб не лише їх повернути, але й поліпшити.

- Молоді воротарі – серйозні конкуренти за місце у складі?

- Я теж свого часу працював із партнерами, які були старші за мене. Нинішні колеги по цеху складають колектив однодумців, в якому кожен готовий вийти на поле.

- Довірити вам капітанську пов’язку в контрольному матчі з «Бней Ейлат» було рішенням тренера?


- На передматчевій установці Юрій Сьомін оголосив склад, який виходить на гру, назвавши Шовковського капітаном команди.

- Трохи більше місяця є в «Динамо» на підготовку до матчів із «Бешикташем». Вистачить відведеного часу?


- Футбол, так само як і медицина, наука не точна. Зі свого боку докладу максимум зусиль, щоб у найкращій формі підійти до головного для нас на сьогоднішній момент матчу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер