Олександр Шовковський: «Рятувати команду – моя робота»

Олександр Шовковський: «Рятувати команду – моя робота»

Для підсумкової перемоги над «Манчестер Сіті» та виходу до чвертьфіналу Ліги Європи вся команда доклала чимало зусиль. Не остання заслуга в тому, що суперник поцілив у динамівські ворота лише одного разу, Олександра Шовковського. Наш голкіпер надійно нейтралізував нескінченні атаки суперника, впевнено ліквідовуючи небезпеку кожного разу, коли захисники були безсилими:

- Вважаю, помилку, якої ми припустилися у пропущеному м’ячі, можна назвати неуважністю. Завжди під час розіграшу штрафного удару, тим паче в такій близькості від воріт, необхідно було блокувати гравця, який рухається. Але через багато ніг та через незначний рикошет я м’яча фактично не бачив. Тому все так і склалося, я пропустив м’яча, який, безумовно, додав певної знервованості до наших подальших дій. Звичайно, вилучення Балотеллі зіграло нам на руку, тому вдалося вистояти з прийнятним для нас результатом.

- Наскільки важко далися останні хвилини особисто вам?

- Складно далася вся гра. Головним було контролювати свої дії та не піддаватися емоціям не лише впродовж 90 хвилин, а до самого фінального свистка.

- Те, що вам вдалося витримати стартовий натиск суперника, зіграло визначальну роль?

- Було багато чинників. Ми знали, що в перші хвилини «Манчестер Сіті» завжди йде вперед та створює дуже багато небезпечних моментів. Наші хлопці виконали велику роботу, вважаю, за сумою двох ігор ми заслужено пройшли далі.

- Як вам вдалося зреагувати на небезпечний удар на останніх хвилинах?

- Робота в мене така – не припускатися помилок та рятувати команду.

- За вашою грою було приємно спостерігати збоку. Коли є такий надійний тил, команда впевненіше грає в захисті…

- Вона добре грає не завдяки діям одного гравця. Має значення робота всіх ланок, починаючи від тих, хто атакує та завершуючи воротарем. Оборона – узгоджені дії всієї команди, це і є важливим складовим чинником перемоги. Як і реалізація моментів. Сьогодні ми доволі непогано попрацювали в захисті, але, об’єктивно кажучи, в нападі не все складалося. Є над чим працювати та до чого прагнути.

- Хіба Юрій Павлович не просив перед грою зіграти саме так?

- Ні. Нашим завданням було зіграти так, немов рахунок 0:0.

- Відсутність у складі Мілевського та Кравця сильно вплинула на гру?

- У нас справді не така вже велика обойма футболістів, але у клубі, який ставить перед собою максимальні завдання та прагне виграти в усіх турнірах, де бере участь, відсутність одного чи двох футболістів не має відчуватися. Малюнок гри має показувати те, що ми щодня відпрацьовуємо в тренувальному процесі.

- Яка, на ваш погляд, була найбільш небезпечна частина матчу?

- Важко відповісти однозначно. Дуже важливими були перші хвилини, також кінцівка другого тайму. Враховуючи чисельну перевагу, ми намагалися контролювати м’яча, тим самим збиваючи наступальний запал «Манчестер Сіті». Гадаю, нам це вдалося. Кінцівка завжди буває нервовою, тим паче, якщо один пропущений м’яч може все вирішити. Потрібно весь матч грати, від стартового свистка до фінального.

- Юрій Павлович подякував хлопцям у роздягальні після матчу?


- Безумовно. Ми всі раді, що пройшли далі, адже дуже цього прагнули.

- Вам хочеться зустрітися у чвертьфіналі зі «Спартаком»?

- Я про це не думаю.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Манчестера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер