Олександр Шовковський: «Завдання на Лігу залишається незмінним»

Надійна й упевнена гра воротаря не тільки вберігає команду від пропущених м'ячів, але й додає сили польовим гравцям. У поєдинку з «Барселоною» футболісти «Динамо» неодноразово дозволяли пробивати по своїх воротах, але вище за будь-які похвали зіграв Олександр ШОВКОВСЬКИЙ. Погоджуються з цим динамівські вболівальники, які в голосуванні на клубному сайті назвали Шовковського найкращим гравцем у складі «Динамо».

- «Барселона» одна із найсильніших команд світу, грати з якою у відкритий футбол схоже на самогубство. Ми шукали свого шансу в контратаках, але й тут не все складалося. Єдине, був момент у Юссуфа за рахунку 0:0. Враховуючи результат другого матчу нашої групи, вся боротьба попереду.

- Складно оминути увагою два пропущених м'ячі. Прокоментуйте їх?

- У першому є певна частка моєї провини – це був ближній кут. Хоча суперник зміщувався вздовж лінії штрафного майданчика й я був зобов’язаний також змінювати позицію. У Мессі дуже короткі часті кроки і в одному з них він несподівано з-під двох захисників пробив у кут. Я встиг зреагувати, але не зміг жорстко поставити руку і відбити м'яча. Другий гол з позиції воротаря складно коментувати. Гравцю дали прийняти м'яча в штрафному майданчику, а далі блискуче виконання з близької відстані. Шансів практично не було.

- Що сказав Валерій Газзаєв після закінчення матчу?

- Цю гру потрібно обов'язково проаналізувати. Подивитися, яких помилок ми припустилися. Потрібно від гри до гри покращувати якість своєї гри, тільки в такому разі можна розраховувати на вихід з групи. Перед нами як і раніше стоїть тільки таке завдання.

- Хто з гравців «Барселони» тобі сьогодні сподобався більше за інших?

- Чесно кажучи, зараз не схильний про це говорити. У «Барселоні» всі гравці дуже високого рівня, але мені більше за інше сподобалася командна гра як в обороні, так і в атаці. Колективна взаємодія між лініями, комбінації. Це просто супер!

- Можна сказати, що тепер головний суперник «Динамо» за друге місце – міланський «Інтер»?

- Я би не скидував із рахунків «Рубін». Він може піднести сюрпризи всім командам.

- Виходячи з сьогоднішнього співвідношення сил суперників, «Динамо» готове вирішувати завдання в грудневій грі групового турніру з «Барселоною»?

- До цього нам доведеться провести три зустрічі. У них потрібно намагатися набрати необхідну кількість очок.

- По центру захисники «Динамо» суперників ще тримали, але на флангах часто траплялися провали. За необхідності, підказував партнерам?

- Не варто забувати, що на цих позиціях в «Барселоні» виступають найкращі гравці світу. Це їхній козир, проте, відзначу, тут присутня не тільки індивідуально сильна гра окремих флангових виконавців, але й хороша взаємодія середньої лінії та атаки. Вони вміло використовують помилки в грі суперника.

- Не підраховував, скільки разів рятував команду від вірних голів? У зв'язку з цим, є образа на захисників?

- Я би ображався в тому випадку, якщо б не міг пред'явити собі претензії. Але це неправильно – виграє і програє вся команда. Хтось зіграв гірше чи краще, а всі разом ми вирішуємо поставлені перед нами задачі. Ображатися потрібно на себе, що не підстрахував партнера чи впустив суперника. Тоді справи будуть іти краще і прийде результат.

P.S. Матч проти «Барселони» став для Олександра Шовковського сотим в єврокубках

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер