Олександр ТКАЧЕНКО: «Потрібно переграти «Зорю» та спокійно йти у відпустку»

Олександр ТКАЧЕНКО: «Потрібно переграти «Зорю» та спокійно йти у відпустку»

Ось і в першому таймі поєдинку з «Ворсклою» біля воріт «біло-синіх» було по-справжньому спекотно. Тим не менш, розпечатати динамівського голкіпера полтавчанам не вдалося.

- У першій 45-хвилинці в тебе було дуже багато роботи. Із чим це пов'язано, і який момент був найбільш небезпечний біля воріт «Динамо»?

- Мені здалося, що в перші хвилини матчу ми були розслабленими. Не знаю, про що думали хлопці. Слава Богу, в деяких моментах захист мене рятував. А найгостріший момент був, коли гравець суперника вискочив з-за спини та м'ячем влучив мені в ногу. Я вже стрибав і розкривався, але він влучив у ногу. Добре, що все закінчилося саме таким чином.

- Зі стандартів «Ворскла» також створила кілька небезпечних моментів...

- Проти нас грали десь шестеро футболістів, які виступають за «дубль». Хлопці вони високі. Можливо, за рахунок цього ним і вдавалося створювати небезпеку після стандартів.

- У тому, що вони не забили, твоя заслуга дуже велика!

- Ну не знаю... Тренер сказав, щоб виходили, грали й показували результат. З перших хвилин мені вдалося спіймати якийсь кураж та добре відіграти матч.

- У поєдинку з «Ворсклою» захисна лінія «Динамо», якій тобі, як воротарю, доводиться керувати, часто перебудовувалася, у ній відбувалися зміни. Зокрема, більше половини матчу відіграв молодий Лук'янчук, який лише починає виступати за 19-річних...

- Коли він виходив на поле з «Карпатами», я дуже здивувався, що випускають молодого гравця. А потім він дійсно порадував своєю грою. Надійний, спокійний захисник, який грає дуже впевнено. Коли воротар та захисники добре грають, це додає впевненості команді. У деяких моментах підказувати важко. Особливо, коли йдуть швидкі атаки, просто не вистачає часу на підказки. Коли ж суперник особливо не пресингує, підказувати легко.

- А що ж далі? Чи задоволений ти тим етапом, який провів у команді U-19, та які в тебе плани на майбутнє?

- Я справді дуже задоволений весняною частиною чемпіонату, оскільки раніше я не грав так багато. Приємно, коли береш участь у кожному матчі та отримуєш задоволення від цього. А подальші плани? Попереду остання гра сезону, а там уже будемо дивитися.

- «Динамо» часто грає «на нуль». Це пов'язано з хорошим взаєморозумінням?

- Усі разом тренуємося, один одного знаємо. Тому так і складається.

- У роздягальні після матчу були бурхливі оплески. Що казав тренер?

- Він сказав, що ми молодці, привітав із чемпіонством. Залишилася остання гра із «Зорею» й люди прийдуть подивитися. Нам потрібно продемонструвати той футбол, який відповідає чемпіонському рівню. Необхідно переграти «Зорю» та спокійно вирушати у відпустку.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер