Олександр Цибульник: шляхом Бессонова

Олександр Цибульник: шляхом Бессонова

Контракт з клубом уклав Олександр Цибульник, який є на даний момент гравцем молодіжного складу. Цим поповненням динамівської сім'ї залишилися задоволені всі - і клуб, оскільки в нестачі працьовитості цьому перспективному півзахиснику складно дорікнути, і сам Саша, який, будучи гравцем скромного аматорського ФК «Стаханов», отримав запрошення в одну з кращих команд країни.

Харківський шлях в «Динамо»

Народився Саша 9 січня 1993 в Харкові. В ДЮФЛ він виступав спочатку за харківський «Арсенал», який славиться своєю дитячою школою. Талановитого юнака не могли не помітити в «Металісті», і незабаром він опинився в дитячій академії найсильнішої харківської команди. Але він не став, подібно до багатьох харківських хлопців, пов'язувати свою подальшу кар'єру з «Металістом». Замість цього він пішов по шляху Володимира Бессонова, Сергія Балтача, Ігоря Кутепова та інших видатних футболістів, які змінили харківську прописку на київську.

Дебют Цибульника у футболці київського «Динамо» випав на домашній матч з... «Металістом». Сталося це 9 липня 2011 року. Саша вийшов на поле в стартовому складі і відіграв 64 хвилини, після яких був замінений. У тій грі молоді динамівці поступилися з рахунком 1:2. Всього ж у своєму першому сезоні в команді Олександра Хацкевича Цибульник виходив на поле в 15 матчах. Він не одразу отримав тверде місце в стартовому складі, право на яке йому довелося доводити на полі. І Саша з властивим йому завзяттям і працьовитістю почав це робити. Конкуренцію за місце в основі Цибульнику склав Олександр Боровик. Хацкевич проявив себе демократично і в рівній мірі надавав можливість себе проявити двом своїм тескам: «Що стосується Цибульника, то на сьогоднішній день він дійсно виглядає сильніше за Боровика. Тим не менш, шанс буде наданий і Саші. Це і є нормальна здорова конкуренція ».

З користю для команди

Олександр Цибульник - типовий гравець середньої лінії. Любить підключатися до атак, але голи при цьому забиває нечасто. Не володіючи гренадерськими параметрами (зріст - 178 см, вага - 67 кг), Саша виграє багато єдиноборств за рахунок своєї непоступливості. Завдяки цій якості може приносити команді користь і на позиції опорного півзахисника.

Цибульник вже встиг приміряти на себе футболку національної збірної України. Він зіграв 13 матчів за збірну U-17.

Свій максималізм Саша встиг проявити в першій половині сезону 2012/2013. У 18 турах він виходив на поле 16 разів, 14 з яких - у стартовому складі. За цим показником він випереджає всіх інших півзахисників, будучи найбільш незамінним гравцем середньої лінії команди Хацкевича. І хочеться вірити, що це тільки початок шляху Цибульника, адже, враховуючи працьовитість Саші, у нього є всі шанси зробити собі ім'я в «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер