Олександр ЗАВАРОВ: «Динамо набере форму до Ліги чемпіонів»

Олександр ЗАВАРОВ: «Динамо набере форму до Ліги чемпіонів»

- На нас чекає київське дербі, протистояння двох амбіційних команд. Всі чекають на хорошу, результативну, агресивну гру.

- Як позначиться на грі той факт, що в першому турі «Арсенал» з розгромним рахунком 0:6 поступився «Шахтарю»?

- В клубі грають і працюють професійні футболісти і тренери. Звісно, після такої поразки необхідно якомога швидше вийти з важкого психологічного стану і надалі показувати свій характер. Якщо протягом всього чемпіонату переживати з приводу поразки в першому турі, можна взагалі не грати. Тож потрібно психологічно розвантажитись, виходити і показувати свою гру.

- У «Арсенала» не найпростіший початок сезону – спершу «Шахтар», тепер «Динамо»...

- Так. Але це чудова можливість для команди перевірити свої сили перед першим в історії стартом в Лізі Європи. Лише в матчах з такими серйозними суперниками можна перевірити на якому рівні знаходиться команда.

- Якщо «Шахтар» в першому турі на одному диханні обіграв «Арсенал», то «Динамо» подолало донецький «Металург» лише в додатковий час. З чим, на ваш погляд, повязані такі різні виступи лідерів на старті?

- З власного досвіду знаю, що стартові матчі завжди даються непросто. Рідко команди починають сезон так впевнено, як «Шахтар». Втім, у футболі можливо все. Думаю, тренери «Динамо» приведуть команду до оптимального фізичного стану до матчів Ліги чемпіонів. Бажано, щоб футболісти швидше набрали форму і вдало виступили в цьому престижному турнірі.

- Під час міжсезоння і в «Динамо», і в «Арсеналі» відбулись певні кадрові перестановки. Чи зміниться від цього, на ваш погляд, гра команд?

- Мабуть, купуючи гравців, тренери планували, що ті підсилять команди і гра покращиться. Але, судячи з першого туру, я цього не помітив. Можливо прогрес футболістів стане помітним пізніше.

- Напевно майбутній матч стане особливим для Андрія Богданова, який перейшов у «Динамо» з «Арсеналу»?

- Тут цікава ситуація. Якщо Богданов не зможе завоювати місце в основному складі «Динамо» і не гратиме, виявится, що його перехід бу невиправданим і поспішним. Але якщо футболіст стане стабільним гравцем основи, а не виходитиме на заміну, даючи можливість інколи відпочити провідним виконавцям, він прогресуватиме. В «Арсеналі» Андрій демонстрував хорошу гру, на нього покладали багато найдій. Як буде в «Динамо» - покаже час.

- Хто з футболістів «Арсеналу», на ваш погляд, може здивувати в цьому сезоні?

- Зараз в команді майже не лишилось гравців, з якими я працював, склад змінився. Враховуючи проблему форвардів, яка існує в українському футболі, більшого прогресу чекаю від Гоменюка і Ковпака, вони не повинні зупинятись на досягнутому. А сюрпризів чекаю від Мазілу – це футболіст високого рівня, який багато забиває і виручає команду.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер