Олексій Дроценко: «Важко грати, коли команда суперника закривається у своїй штрафній»

Олексій Дроценко: «Важко грати, коли команда суперника закривається у своїй штрафній»

Старший тренер «Динамо» U16 Олексій Дроценко прокоментував переможний виїзний матч Еліт-ліги проти ДЮСШ ФА «Тернопіль» (3:0).

- Ваш суперник сьогодні провів увесь матч на своїй половині поля й дуже компактно грав. Це створювало додаткові проблеми?

- Звичайно, завжди важко грати, коли команда суперника всією командою розташовується на лінії своєї штрафної. Їм необхідно в першу чергу думати про те, як не дати зіграти нам, а не про свої атаки. Але це футбол, вони обрали таку тактику, вирішили зіграти на контратаках. Нам доводилося будувати свої дії через позиційні атаки, іноді вдавалося, іноді - ні. Загалом, я задоволений грою команди, тим паче після кількох днів відпочинку, отриманих після перемоги над «Шахтарем». Потрібно грати й такі матчі, коли суперник закривається, а не лише як із тими ж «гірниками», коли суперник і сам грає, і нам дозволяє.

- Здалося, що наприкінці зустрічі футболісти розслабилися, особливо в захисті...

- Ми багато емоцій та сил віддали у грі з «Шахтарем», оскільки гра була дуже важкою, незважаючи на великий рахунок. Можливо, десь не до кінця відновилися, відразу був переїзд, ми провели ротацію, давши пограти хлопцям, які або не грали зовсім, або провели мало часу з «Шахтарем». Можливо, десь постраждала якість гри від цього, але треба давати грати хлопцям. Вони розвиваються, рухаються вперед - потрібно зростати всім.

- Сьогодні було багато обрізок, неточних пасів як на чужій, так і на своїй половині поля. Це наслідки втоми після матчу з «Шахтарем»?

- У першу чергу, ми вийшли на зелене поле, і треба було звикнути до нього. Коли рахунок став уже 3:0, то з'явилася якась розхлябаність, зібраності було дуже мало, і концентрація була не на високому рівні.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер