Олексій Дроценко: «Хотілося виграти останній чемпіонат»

Олексій Дроценко: «Хотілося виграти останній чемпіонат»

Минулих вихідних закінчилися останні вирішальні матчі фінального турніру ДЮФЛ. Динамівські команди виграли три комплекти золотих нагород з чотирьох, що можна вважати чудовим результатом. Ми підбиваємо підсумки виступів вихованців динамівської ДЮФШ ім. Валерія Лобановського, і розпочнемо з найстаршої
групи – U-17 (хлопців 1992 року народження).

Через кілька днів, відведених для відпочинку, більшість хлопців розпочнуть виступи в дорослому футболі в лавах «Динамо-2» і молодіжної команди. Про те, як вдалося досягти успіху на останньому для них чемпіонаті, розповів старший тренер команди Олексій Дроценко.

- Ми спочатку налаштовувалися тільки на перемогу і ставили перед собою завдання виграти чемпіонат України. Враховуючи рівень суперників, з якими нам доводилося зустрічатися, це зробити нам було цілком під силу.

Найскладніше, звичайно, нам довелося в останніх матчах – півфіналі та фіналі, оскільки це були ігри на виліт, і кожна помилка могла стати фатальною. В цих поєдинках була необхідна повна концентрація, максимальна самовіддача, бажання і втілення індивідуальних якостей кожного гравця задля спільної користі.

- Який суперник завдав більше за всіх проблем?


- Непогана команда донецький «Металург». Можливо, в ній немає «зірок», але вона добре збалансована і непоступлива. Відзначу також команду київського інтернату, хоча ми й обіграли її з великим рахунком, але півфінальна гра була дуже важкою і бойовою. Напередодні ми зустрічалися в товариських матчах, тому добре один одного знали, та й хлопці були знайомі з багатьма опонентами. Але на сьогодні підбір гравців у нас кращий.

- За рахунок чого вдалося досягти максимального результату?


- Перш за все, за рахунок індивідуальних дій, які підпорядковуються командним інтересам. Гравці постаралися продемонструвати всі свої найкращі якості, але ніхто не «тягнув ковдру на себе». Ми цілеспрямовано йшли до поставленого завдання. U-17 – це група випускного віку, у хлопців це останній чемпіонат. І враховуючи те, що ми не дуже вдало виступили минулого року (посіли лише п'яте місце), всім хотілося реабілітуватися і довести, що той результат був випадковістю. Тому їх не потрібно було особливо налаштовувати. Важливо було обрати правильний план на гру і пояснити хлопцям, як і що робити. А очі в них і без того горіли.

- Порадувало те, що «Шахтар» зупинився в півфіналі, і «Динамо» з ним не зустрілося у вирішальному поєдинку?

- Я би так не сказав. Навпаки, хотілося б у фіналі обіграти «Шахтар», але це футбол. Той же «Металург», який обіграв «гірників», точно не слабший.

- Що більше за все запам'яталося на турнірі?


- Хороша організація, все було розташовано поряд. Навіть на базі, де ми жили, було футбольне поле, а до другого – п'ять хвилин їзди. І всі газони були в ідеальному стані, як на цю пору року.

- Як можете оцінити перспективи юних динамівців?

- Тепер все залежить від них самих. У нас є хлопці, на яких варто звернути увагу, і повністю несформовані. Але необхідні завдатки присутні в кожного. На підсумкових зборах я сказав їм, що тепер починається дорослий футбол, де їм потрібно ще більше старатися і проявляти свої найкращі здібності.

«ДИНАМО» U-17 (тренери Олексій Дроценко і Сергій Коновалов) – 1 МІСЦЕ

1 тур. Динамо − Севастополь – 4:1 (Рижук, Боровець, Коваль-2)
2 тур. Динамо − Штурм – 4:0 (Гриппа-2, Коваль, Стретович)
3 тур. Металург Д − Динамо – 1:2 (Гриппа, Прокипчук)

1/2 фіналу
Динамо – РВУФК – 4:1 (Щедрий-2, Прокипчук, Стретович)

Фінал
Динамо – Металург Д – 2:0 (Долгій, Щедрий)

Нагороду найкращому захиснику турніру отримав Дмитро Рижук, а півзахиснику – Антон Долгій.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер