Олексій ДРОЦЕНКО: «Необхідно докладати більше зусиль»

Олексій ДРОЦЕНКО: «Необхідно докладати більше зусиль»

- Цього року турнір уперше проходив за новим регламентом. Раніше були стикові ігри, тепер команди грали за коловою системою. Якщо судити за кількістю матчів, цього разу їх було менше, і добре, що на хлопців лягло не таке велике навантаження. Якщо ж ставити завдання, щоб у фінальній частині зіграла більша кількість команд, краще турнір проводити в тому вигляді, в якому він був раніше. Нововведення було прийнято лише в цьому році, і для того, щоб його об’єктивно оцінити, має минути час.

- Друге місце та срібні медалі стали неприємною несподіванкою?

- Є чемпіон України та всі інші команди. Безумовно, ми ставили завдання перемогти. На жаль, не все склалося так, як ми хотіли.

- Із чим ви це пов’язуєте? Все ж таки, перші два матчі складалися на вашу користь...

- Це комплекс причин. Тут і втома, і «Шахтар» був трохи краще готовий, адже «гірники» вели цілеспрямовану підготовку до турніру, вони провели збір у Маріуполі, грали на полях, де проходив турнір. А найголовніше – це те, що наші лідери зіграли не на тому рівні, на якому вони можуть, іншими словами, нижче за свої можливості. Ми знаємо, що вони можуть діяти набагато краще, але в цій грі зіграли не так, як хотілося би. Та й уся команда зіграла не на повну силу, як вона це вміє робити.

- Ваша група цього літа випускається з академії, частина футболістів потрапить до «Динамо-2», частина – до молодіжної команди. Як оцінюєте їхню перспективу?

- Хлопці всі перспективні, надалі все буде залежати від них самих, від їхньої працездатності. Поки їхнє потрапляння до дублю та «Динамо-2» – це лише аванс. Важливо, як вони будуть працювати, проявляти себе та прогресувати, як сприймуть перехід із юнацького футболу до дорослого.

- Зазвичай цей період важко дається молоді...

- Для того, щоб його полегшити, цього року планується створити команду U-19, до якої потрапить частина наших хлопців. Що стосується Яремчука та Тищенка, які нібито поїдуть на збір із першою командою, це остаточно ще невідомо. Вони лише перебувають у списку кандидатів, яких розглядає тренерський штаб першої команди, формуючи остаточну кількість гравців. Поки для них більш реальними виглядають перспективи потрапити до «Динамо-2» та молодіжної команди. Але, знову ж таки, все буде залежати від того, який вибір зроблять тренери.

- Шестеро ваших підопічних узимку їздили на збір із «Динамо-2». Отриманий досвід має допомогти їм швидше адаптуватися в дорослому футболі?

- Так, адже вони на собі відчули, наскільки рівень юнацького футболу відрізняється від дорослого, які вимоги висувають тренери, й мають уявлення про те, що на них чекає. Звичайно, їм потрібно буде докладати більше зусиль та намагань.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер