Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Команда нас не почула»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Команда нас не почула»

- Напевно, після такого матчу в роздягальні було спекотно?

- Ні, спекотно не було. Просто я сказав хлопцям, що в такій ситуації, значить, ми даремно забили два м'ячі. Рахунок 0:5 виглядає-то красивіше... Але жарти жартами, а потворно грати в обороні ми почали з перших секунд. У тренувальному процесі, на установці та завжди ми говоримо хлопцям, що потрібно грати «на нуль» та суворо дотримуватися тих тактичних схем, які ми пропонуємо. На 20-й секунді, через грубі помилки воротаря та захисника, ми програвали 0:1. Незважаючи на це, перший тайм провели непогано. Було кілька моментів, зокрема момент у Ярового, де мали забивати.

У перерві ми зробили корективи та сказали зіграти так само строго в обороні. Але нас, на жаль, команда не почула. Напевно, нашому воротарю також потрібно розібратися в собі, оскільки в другому голі він припустився грубої помилки. М'яч летів по центру воріт, а він побіг незрозуміло куди. Це вже не вперше. Але не хочу спихати на нього наші проблеми, оскільки п'ять м'ячів пропустив не один воротар, а вся команда.

- В якому стані повернувся зі збірної Фастов? Із цієї причини він не вийшов у стартовому складі?

- Ми й не планували ставити його на цей матч. Як і Чоботенка. Вони десять днів перебували в збірній, ми не бачили їх та не знали, в якому вони стані. Повернулися буквально напередодні гри. У нас же випав із обойми Приймак, в якого підскочила температура. Тому й довелося ставити Чоботенка. Як ми бачимо, зв'язка Чоботенко-Головко не спрацювала, хоча в Полтаві в попередній грі пара Головко-Приймак виглядала дуже переконливо.

- Що скажете про травмованих?

- Лук'янчук набирає форму. Сьогодні він готовий відсотків на 20-30. До цього ми проводили контрольну гру. Він зіграв тайм, але витримав лише перші 20 хвилин та «поплив». Будемо його потроху ставити, адже хлопцю потрібна ігрова практика. Книш же все ще лікується. Подивимося, що буде й як.

- Позаду – половина турнірної дистанції й ви зіграли вже з усіма суперниками по групі. Що можете сказати про вашу команду, якщо підбивати проміжні підсумки?

- Набираємо обертів. І в тактичному плані, і в функціональному. Ми готові грати проти будь-якої команди, але грати в обороні так, як проти «Волині» – неприпустимо. Мені сподобалася гра в Полтаві – строго зіграли в захисті й реалізували свої моменти.

Загалом же в нашій групі всі команди приблизно одного рівня. Десь виконавці трохи вищого рівня, а десь – трохи нижчого. Але загалом же всі команди рівні. Але мені здається, що «Динамо» та «Дніпро», на тлі інших, мають виокремлюватися. У нас є певна перевага, оскільки ми збирали та збираємо найкращих футболістів з усіх куточків країни. Тому ми маємо виглядати набагато якісніше в усьому.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер