Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Будемо намагатися перемогти в першості U-19»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Будемо намагатися перемогти в першості U-19»

- Цього літа ви очолили команду U-19. Чи з усіма хлопцями вже встигли познайомитися?

- Візуальне знайомство з моїми підопічними відбулося ще на фінальній стадії ДЮФЛ у Львові. А разом ми тренуємося лише днів п'ять. Після фіналу їм потрібно було хоча б кілька днів відпочити, тож контрольний матч у нас був лише один – у четвер із вишгородським «Діназом». Можна сказати, що з командою я познайомився відсотків на 70. Плюс, продовжують приїжджати гравці на перегляд.

- Вашу команду склали випускники клубної академії 1996 р.н. Як оціните їхні перспективи?

- У нас більшість 17-річних хлопців, також до основного складу додадуться кілька людей 1997 р.н., плюс ті, хто не буде потрапляти до молодіжного складу. А також, як я вже сказав, шукаємо гідних кандидатів із тих, хто приїжджає на перегляд.

- Ви спостерігали за хлопцями під час фінальної частини ДЮФЛ, як вони себе проявили там?

- Враження залишилося неоднозначне: були й хороші моменти, і не дуже. Не сподобалося, як футболісти діють тактично, із цим були проблеми, а от бажання – на належному рівні. Тренери їм усе казали правильно, а гравці не сприймали. Тому зараз хочемо, щоб вони слухали й робили на полі те, що потрібно. Вони переходять до дорослого футболу, тож необхідно перелаштовуватися, інакше неможливо прогресувати.

- Ви вже встигли сформувати кістяк команди?

- Так, думка в мене вже склалася. А в контрольному матчі хотів наживо подивитися, як хлопці виглядають у грі й застосовують на практиці тактичні схеми та стандартні положення, які ми награли за ці кілька днів. Загалом, усі хлопці заряджені й налаштовані на щось більше, ніж друге та третє місце у фінальних стадіях ДЮФЛ.

- Як можете оцінити календар першої частини сезону?

- Нормально (посміхається). Про силу суперників говорити не доводиться, оскільки ми нікого не знаємо.

- Цього року замість «Кривбаса» до нашої групи «А» додався «Дніпро», така зміна на щось вплине?

- Ми бачили матчі «Дніпра» у фіналі ДЮФЛ, але незрозуміло, чи цей склад буде виступати проти нас у чемпіонаті U-19. Отже, оцінити важко, адже ми бачили хлопців 1996 р.н., а можуть додатися ще 1995 р.н., і в підсумку грати будуть лише 50% футболістів, про яких ми маємо уявлення.

- Ваша команда розпочинає сезон у Львові матчем із «Карпатами», чого очікуєте від першого виїзного поєдинку?

- У «Карпат» у команді U-19 залишиться 12 футболістів 1995 р.н., які грали минулого сезоні. До них додадуться кілька людей 1996 р.н., тож команда буде незрозумілою. Словом, поки що не знаємо, з ким будемо грати.

- Після того, як у першому чемпіонаті U-19 «Динамо» стало чемпіоном, перед вами поставлено високу планку?

- У «Динамо» іншого завдання, окрім чемпіонства, й бути не може. Але потрібно враховувати, що один рік випуск із клубної академії може бути кращим, інший гіршим. Адже команда повністю змінюється у порівнянні з минулим роком. Той склад повністю перейшов до дубля. Ви ж розумієте, якщо б вони залишилися, це була б зовсім інша команда. Подивимося, як виступить нинішній рік випуску, будемо намагатися.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер