Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Сподобалася гра у виконанні обох команд»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Сподобалася гра у виконанні обох команд»

- Гра мені сподобалася, причому, як з нашого боку, так і у виконанні «Дніпра». Грали дві хороші, якісні команди, показували непоганий футбол. Те, що ми від них, власне кажучи, й вимагаємо. Матч вийшов бойовим, на хороших швидкостях, із швидкими пересуваннями, самовіддачею. Єдиний момент, мені здається, ми трохи не вгадали зі складом. Все ж таки Чоботенко, хоч і якісний футболіст, але грає на багатьох фронтах, і йому складно. Ви бачили, що в першому таймі було кілька виходів із центральної зони, де він просто фізично не встигав. Будемо працювати над цим.

- На гру в першому таймі позитивно вплинула заміна Нечая та вихід на поле Душина?

- Вважаю, Душин чудово увійшов у гру, а Ігор Нечай, навпаки, випав із перших хвилин, у нього не йшла гра ані попереду, ані ззаду, й позиційно він провалювався. Тому вирішили замінити. Не можна сказати, що ми його цим покарали, просто хлопець не увійшов у гру, таке буває. Богдан же відразу забив – напевно, заміна виявилася правильною.

- Здалося, що «Динамо» виглядало краще в другій половині обох таймів, із чим це пов'язано?

- Ми провели хорошу роботу, команда функціонально готова на дуже пристойному рівні. Інша справа, що ми не реалізували два-три просто стовідсоткових моменти, в яких важче було не забити, ніж забити. І в першому таймі перед Петровим були порожні ворота – не потрібно бити, варто було спокійно розпорядитися м'ячем та «щічкою» покотити його в рамку. У другому таймі так само до воріт «вивалився» Ориховський, але не вистачило лічених сантиметрів, набігав Тарануха та міг замкнути стійку. Словом, ми не реалізували свої моменти так само, як і в матчі з «Чорноморцем» в Одесі, коли я також був задоволений грою, але розчарований результатом – він важливий для турнірної таблиці. Нам необхідно потрапляти до четвірки найкращих. Якби чемпіонат був регулярним, ми би спокійніше до цього ставилися. А так кожна гра, кожне очко на вагу золота.

Так само не можу не відзначити, що в нас кожну гру майже на 50% змінюється склад: когось забрали до дублю, хтось поїхав до збірної. Тому важко щось моделювати.

***

Півзахисник динамівської команди (U-19) Богдан ДУШИН у матчі з «Дніпром» відзначився забитим м'ячем, який дозволив його команді вибороти одне очко. Після гри Богдан розповів, з якими почуттями виходив на заміну, та чого не вистачило динамівцям, щоб вирвати перемогу:

- Якщо чесно, я не очікував, що доведеться виходити на заміну вже за 25 хвилин після початку матчу. Тренер попереджав, що можемо вийти після перерви, можливо, у випадку, якщо хтось отримає травму, або ще щось. Почуття були змішаними – з одного боку, гра якось не дуже складалася, з іншого – виходив, щоб допомогти команді. Тренер давав установку перемогти в цьому матчі, в нас така ситуація в турнірній таблиці, що потрібно вигравати в кожному поєдинку, заробляти очки.

Що стосується мене особисто, мав виконувати свої звичні функції. Коли забивав, був звичайний ігровий момент – після прострілу з флангу я побіг до штрафного майданчика й забив м'яч. «Дніпро» грає в такий же футбол, як і ми, гадаю, ми з ними приблизно однакового рівня. У нас було багато моментів й у першому таймі, й у другому. Напевно, трохи не вистачило удачі. На кожному тренуванні Олексій Петрович говорить нам, що потрібно вичавлювати максимум із кожного епізоду. Начебто, все правильно робимо, всього вистачає, а результативного завершення немає. Будемо працювати, гадаю, в наступній грі в нас все складеться якнайкраще.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер