Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Забили б раніше – було б легше»

Олексій ГЕРАСИМЕНКО: «Забили б раніше – було б легше»

- Нам усі ігри даються важко. Вже восьмий матч награємо склад. Хлопці вже розуміють, чого ми від них хочемо. Результат, звичайно, порадував, але гра – лише моментами. Деякі футболісти не виконують вимог. Ми знаємо причину цього. Це – наша кухня, а виносити щось зі свого колективу ми не хочемо. Початкове завдання – потрапити до четвірки, а там уже будемо більш ретельно розбиратися.

- У Петрова та Бесєдіна в кожному матчі є чимало моментів, але до взяття воріт справа доходить не так часто. У чому причина?

- Над цим потрібно працювати на тренуваннях. Ми, в свою чергу, регулярно говоримо про це хлопцям як у тренувальному процесі, так і на установках. Головне – немає логічного завершення атаки. Наприклад, Душин та Нечай виходять на поле, а зробити елементарну передачу не можуть. Кожне тренування ми працюємо над завершенням атак, але хлопцям не все вдається. Можливо, не вистачає досвіду або майстерності. Можливо, вік ще такий. Ми грали й будемо грати в комбінаційний футбол, а бий-біжи в нас не буде.

- Тарануха – ваш своєрідний «джокер»?

- Він – молодий та якісний футболіст. Ми розмовляємо і про те, щоб його залучали до матчів збірної України, тому що він чудово працює на тренуваннях та постійно націлений на ворота. Він виходить на кожну гру, загострює, забиває м'ячі. Він нагадує мені, як свого часу починав Саленко. Тому будемо хлопця награвати. Думаю, якщо все буде гаразд, він нам допоможе.

- Наприкінці зустрічі оборона «Динамо» все ж упоралася із серйозним натиском «Карпат»...

- Був божевільний натиск. Що стосується Солдатенка, то він стоїть за нас уже третю гру й усі три поєдинки залишається «сухим». Напевно, це про щось говорить. Якщо все спокійно на останньому рубежі, то спокійно грає й уся команда. У «Карпат» же було лише кілька моментів наприкінці зустрічі. У матчі з «Волинню» повністю провалила гру наша середина поля. Тому весь тиждень ми працювали над помилками. Зараз же добре пересувалися, перелаштовувалися, страхували один одного, тому «Карпати» мали шанси створити яку-небудь небезпеку лише зі стандартних положень. У нас же були три-чотири реальні моменти. Забили би раніше – було б легше.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер