“Динамо” (З) – “Динамо” (К). Післяматчева прес-конференція

“Динамо” (З) – “Динамо” (К). Післяматчева прес-конференція

Олексій Михайличенко, головний тренер київського “Динамо”:

-Дуже радий виходу нашої команди до групового турніру Ліги чемпіонів. Тим самим ми вирішили поставлене перед нами на сьогоднішній день завдання. Хочу подякувати хлопцям за виконання тактичних настанов, повну самовіддачу та концентрацію. Можливо, ми не володіли територіальною перевагою, але ігрова складова була на нашому боці. Адже ми грали набагато гостріше в атаці і надійніше в обороні. Результат зустрічі вважаю закономірним і тепер ми розпочнемо підготовку до ігор групового турніру Ліги чемпіонів.

-Можете порівняти минулорічне протистояння з “Левськи” із сьогоднішнім. Коли було важче?
-Не можна порівнювати вчорашній день із сьогоднішнім. І в минулому і в цьому році перемога дісталася нам дуже нелегко. Кожна з переможених команд боролася за перемогу до кінця.

-Загребські динамівці чимось новим здивували?
-Виходячи з рахунку, ні. Ми гарно вивчили можливості нашого суперника. На мій погляд, ми непогано нейтралізували найсильнішу ланку загребців – середню лінію, а за рахунок гарного контролю м’яча і швидкості змогли провести низку небезпечних контратак. Нам це вдавалося, особливо у другому таймі. Також пара оборонців Дмитрулін і Федоров практично нейтралізувала нападників суперника, а Йєрко Лєко гарно персонально зіграв проти Ніко Кранчара.

-Кого з гравців ви можете виокремити у складі київського “Динамо”?
-Колективні дії немислимі при випаданні бодай одної ланки. Сьогодні мої підопічні виглядали дисциплінованою і тактично грамотною командою. Кожен виконував у ній покладені на нього функції.

-Можна назвати сьогоднішню гру найкращою в сезоні?
-Тут варто враховувати силу суперника. Після короткого міжсезоння команда додає від матчу до матчу. Можливо, у цій грі ми виглядали більш переконливішими ніж в інших матчах.

-Чому в другому таймі команда стала більше володіти м’ячем, активізувалася? Ви про це казали у перерві?
-Перед грою була установка проводити гострі контратаки. Те, що це почало виходити лише у другому таймі, інакше як випадковістю не назвеш. Уже в першій половині зустрічі низка наших атак повинна була закінчуватися взяттям воріт. У другому таймі їх кількість ще зросла, що одразу відобразилося на результаті.

-Наскільки легко погодився Лєко персонально грати з Кранчаром? Адже, виступаючи перед своїми колишніми вболівальниками, завжди кортить забити м’яч.
-Йєрко професіонал. Гравці нашої команди розуміють поставлені завдання і співставляють для чого вони потрібні. На поле виходять не окремі футболісти, а злагоджений ансамбль, який і має принести бажаний результат.

* * *

Нікола Юрчевич, головний тренер загребського “Динамо”:

-Упродовж матчу на стадіоні панувала фантастична атмосфера. Наш суперник набагато досвідченіший у єврокубкових дуелях, що сьогодні виплило у невтішний для нас результат. У нашої команди черговий раз не витримувала критики гра при розіграші стандартних положень. Можливо, це вплинуло на підсумок зустрічі, адже другий гол матчу було забито саме після такої комбінації.

-Прокоментуйте сьогоднішню гру Йєрко Лєко з виступами минулорічної давнини.
-Йєрко дуже талановитий гравець. Спочатку нам його дуже не вистачало. Безумовно, у такому клубі як київське “Динамо” він буде тільки прогресувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер