Олексій Михайличенко: «Ще є час для роботи над помилками»

Олексій Михайличенко: «Ще є час для роботи над помилками»

Першим на післяматчеву прес-конференцію прийшов головний тренер переможців Олексій Михайличенко. Не очікуючи запитань журналістів, Олексій Олександрович дав оцінку сьогоднішнього матчу.

-Як ви бачили, гра вийшла дуже важкою з багатьох причин. Вплинуло хвилювання та відповідальність, яка лежить на гравцях, адже вирішується одне з головних завдань сезону. За іншої ситуації, звичайно ж, не було б стільки непотрібних помилок, яких ми сьогодні припустилися, особливо у грі в обороні. Що стосується організації захисних редутів, то тут ми дуже погано зіграли у першій половині першого тайму - не могли розібратися у середині поля, була відсутня взаємозамінність, підстрахування. Ми знали, що загребське "Динамо" - дуже непроста команда. У тому, що це дійсно так, ви самі сьогодні переконалися.

Ближче до кінця першого тайму ми взяли гру в свої руки і, провівши низку гострих атак, забили два м'яча. На жаль, при цьому пропустили зовсім необов'язковий гол - при розіграші стандартного положення було втрачено контроль над гравцями суперника. Опоненти нас швидко покарали за це.

Другий тайм був більш в'язким. Потрібно реалізовувати ті моменти, які створюєш. На жаль, ми змогли забити тільки один гол. Але це перша міжнародна гра у сезоні. Це я кажу не у виправдання, а в якості пояснення того, що нами була припущена низка помилок.

Сьогодні ми зіграли лише перший тайм нашого протистояння з хорватами. Другий тайм відбудеться через два тижні в Загребі і ми чудово розуміємо, наскільки він буде важким. Що ж, спробуємо виправити помилки, які були у сьогоднішній грі і досягнути бажаного результату.

-Оцініть дії воротаря Олександра Шовковського?
-Я не помітив у його діях грубих помилок. Це стосується і моменту, коли м'яч був переведений на кутовий (подача з кута поля призвела до взяття воріт, - прим. авт) - мокре поле, плюс удар був достатньо важким за технічним виконанням. Хвилювався не тільки Шовковський. Усі припускалися помилок, як в обороні, так і нападі. Створити за такої гри три-чотири гольових моменти і не використати їх - велика розкіш.

-Прокоментуйте гру новачків команди і Йєрко Лєко.
-Якщо брати в цілому, вся команда зіграла достатньо рівно. Ніхто з гри не випадав, і ніхто не виокремлювався. Лєко зіграв сьогодні достатньо продуктивно: забив гол, хоча не завжди у нього були можливості дограти епізоди до кінця. Але, головне, що у нього є ці моменти. Тепер потрібно працювати над помилками. У Олега Гусєва не було достатньо часу проявити себе. Не можу сказати, що він зіграв у повну силу, але продуктивність його дій не викликає сумнівів. Сказалося і що він проводить першу гру в кар'єрі на такому високому рівні.

-З чим була пов'язана заміна Хацкевича?
-Наприкінці першого тайму він зазнав невеликої травми і не зміг продовжити грати у повну силу. На полі повинні бути абсолютно здорові гравці.

-До гри у хорватів ви виокремлювали сильний напад. Опісля ваша думка не змінилася?
-Атака суперників зіграла так, як це дозволила їм наша оборона. У них дуже гарний потенціал: швидкісні фланги, два технічних нападника, плеймейкер… Вважаю, у цьому не їх провина, а наша заслуга.

* * *

Далі слово узяв керманич загребських динамівців Нікола Юрчевич:

-Ми гарно розпочали гру. Перші 30 хвилин домінували на полі, не дозволивши господарям створити біля наших воріт жодного небезпечного моменту. Після першого пропущеного голу мої хлопці "опустили руки" і дозволили забити другий м'яч. Наприкінці першого тайму ми відіграли один гол і рахунок 2:1 нас влаштовував. По перерві кияни виглядали краще за нас. Третій гол став наслідком помилок наших гравців. Але навіть за рахунку 3:1 ми не здаємося, і в Загребі будемо боротися до кінця.

-Кому сьогодні більше сприяла дощова погода?
-Мабуть, киянам, адже вони перемогли 3:1.

-Чи вплинула на гру вашого клубу відсутність дискваліфікованого Міту?
-Звичайно. Сьогодні нам його дуже не вистачало.

-Хто з гравців суперника вам сьогодні сподобався?
-Упевнено в обороні діяла зв'язка Федоров - Гавранчич. Підтвердили свій клас і лідери команди - Шацьких, Ринкон, Белькевич. Від них ми сьогодні отримали багато неприємностей.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер