Олексій Михайличенко: «Інформації про суперника маємо достатньо»

Олексій Михайличенко: «Інформації про суперника маємо достатньо»

У понеділок ввечері, напередодні тренування "Динамо" на роттердамському стадіоні "Де Кюйп", керманич київської команди Олексій Михайличенко поспілкувався з журналістами.

-Казати про якісь особливий підхід до цієї гри не доводиться, адже ми знаходимось у однакових умовах з "Фейєноордом", - узяв слово Олексій Олександрович. - Після гри з "Поліграфтехнікою сьогодні проведемо перше тренування, спрямоване на підготовку до матчу з роттердамським клубом. Змін у складі в нас практично немає, відсутній тільки Алієв, який вирушив на збори з молодіжною збірною України.

-Леандро не грав з "Ювентусом". Ви розраховуєте на нього у матчі з "Фейєноордом"?
-Він не грав у Турині через поганий фізичний стан. Чи вийде він на поле у вівторок - я зараз сказати не можу. Бразилець готується в загальній групі, а склад ми визначимо у день гри.

-У матчі з "Поліграфтехнікою" на місці Гіоане в центрі оборони вийшов Хацкевич. Ви шукаєте якісь нові варіанти складу?
-Гіоане не грав по різним причинам. Тіберіу провів багато матчів поспіль й ми дали йому відпочити. Також подивилися Хацкевича на місці останнього оборонця. Ще раз повторюю, що склад ми визначимо у вівторок, тому хто з них гратиме на цій позиції поки не вирішили. Ще є багато нюансів, над якими слід багато розмірковувати.

-Які матчі за участю "Фейєноорда" вам вдалося побачити? Дивилися поразку роттердамців від "Розендаля"?
-Ні, останній матч ми не бачили. Але інформації в нас достатньо - ігри з "Ньюкаслом", "Ювентусом", "Реалом"… А як ми зуміли використати наявну інформацію - побачимо у вівторок.

-Гра з "Фейєноордом" - вирішальна у боротьбі за друге місце?
-Дійсно, нині трішки вийшов уперед "Ювентус", але зарано віддавати їм перше місце, як і списувати з рахунків "Ньюкасл". Усі команди зіграли по два матчі з шести і ще багато чого може змінитися у довгій турнірній боротьбі.

-Чого ви чекаєте від "Фейєноорда"? (запитує голландський журналіст)
-У цієї команди є власний ігровий почерк. Насамперед, впевнений контроль м'яча, гра флангами та індивідуальна майстерність ван Гойдонка та Буффеля. Плюс в цієї команди - дуже швидка та мобільна середня лінія.

-Після матчу в Турині ви сказали, що багатьом гравцям слід задуматися. Як ви вважаєте, хлопці зробили з цього висновки?
-Все покаже гра. Але моя думка залишається незмінною - футболіст має знайти можливість та час зрозуміти власні помилки та зуміти їх виправити в майбутньому.

***

По закінченні прес-конференції Михайличенко поспішав на поле, де його команда вже розпочала вечірнє тренування. На чудовому газоні "Де Кюйпа" кияни займалися трохи більше години.

Після інтенсивної розминки гравці провели спаринг на одній половині поля, згодом відробляли удари. Всі перебували в чудовому настрої та були готові вийти на поле у вівторок ввечері.

До речі, особливого ажіотажу в місті не спостерігається. Багатонаціональний Роттердам живе своїм плинним життям, але завтра кілька десятків тисяч фанів влаштують найтитулованішій команді України "гарячий" прийом. Свою команду тут люблять, у центрі міста є кілька великих клубних магазинів, де кожен може придбати будь-яку клубну атрибутику.

"Фейєноорд" відчуває певні кадрові проблеми. Через травми, скоріш за все, на поле не вийдуть Рамон ван Гаарен, кореєць Сонг та бразилець Леонардо. Але одразу четверо роттердамців перебувають "на межі фолу": Пол Босфельт, Брет Емертон, Шинжи Оно та Бонавентура Калу вже мають в пасиві по три жовтих картки, і ще один "гірчичник" автоматично знеможливлює їх вихід на поле в Києві.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер