Олексій Михайличенко: «До гри готуються два рівноцінних склади»

Олексій Михайличенко: «До гри готуються два рівноцінних склади»

На традиційну прес-конференцію напередодні матчу Ліги чемпіонів “Динамо” – “Фейєноорд” керманич киян Олексій Михайличенко прийшов разом з одним із лідерів команди, півоборонцем Валентином Белькевичем. Першим узяв слово Олексій Олександрович:

-У повному складі, після від’їздів багатьох гравців на ігри національних збірних, команда зібралась напередодні Кубкової зустрічі зі “Сталлю”. Окрім збірників з основою працюють залишивши лазарет Белькевич, Дмитрулін та Несмачний. Загалом до гри готуються 20 польових гравців (включаючи Лисицького, Радченко та Ідахора), а також 2 воротаря.

Якихось особливих проблем нині не відчуваємо. У повній бойовій готовності знаходяться два ігрових склади. Наскільки вони будуть рівноцінні – покаже останнє тренування. У день гри ми визначимось з 18-тю заявленими гравцями і 11-тю, котрі вийдуть на поле. Підготовка до матчу йтиме у звичному режимі. На вівторок удень заплановане тренування, завтра вранці зарядка, а ввечері – матч.

-На початку сезону “Динамо” в чемпіонаті України та Лізі чемпіонів грало практично одним складом. Наскільки у наступних матчах плануєте варіювати гравцями?
-Кадрові проблеми не дозволяли робити великі маневри наприкінці літа та початку осені. Була обмежена кількість виконавців і грали практично одним складом. Але проблема була не в цьому: після важких лігочемпіонівських ігор хлопці не встигали відновитися психологічно. Зараз інша ситуація, але в стартовому складі будуть продовжувати виходити ті гравці, котрі найкраще готові до конкретного матчу.

-Прокоментуйте стан Белькевича?
-Валентин провів великий обсяг роботи. Наскільки відновлені ігрові кондиції може показати лише гра.

-Дискваліфікація Пеєва не означає, що за відсутності ігрової практики гравець “грітиме” лаву запасних?
-На це ми не будемо дивитися. Головне – у якому стані знаходиться гравець і чи зможе він виконати поставлене перед ним завдання. Зазначу, що Георгій дуже відповідально відноситься до своєї роботи.

-Проти нападників “Фейєноорда” буде виставлено персональну опіку? Наскільки це полегшить завдання зберегти ворота “сухими” за відсутності ван Хойдонка?
-Якщо гра залежить від одного виконавця, то це не команда рівня Ліги чемпіонів. У голландців достатньо висококваліфікованих виконавців, котрі зможуть зіграти не гірше, а може і краще ван Хойдонка. У них буде високий стимул довести правильність свого виходу на поле. Про персональну опіку зараз нічого не можу сказати конкретного. Все визначиться в день гри.

-Динамівські представники бачили останній матч “Фейєноорда”? (у чемпіонаті Голландії з “Вітессом” – 1:1).
-На цій зустрічі були присутні Веремеєв і Кузнецов. Інформацією про суперника володіємо в достатній кількості.

-Ви вважаєте завтрашній матч визначальним у подальшій розстановці команд?
-Напередодні старту в Лізі чемпіонів ми казали, що в кожній грі націлюємось на максимальний результат. Після трьох матчів говорити про турнірні стратегії ще зарано. Але, неодмінно, в середу ми розраховуємо на перемогу. Вже після цього матчу ми будемо робити певні висновки.

***

Далі на питання відповідав плеймейкер “Динамо” Валентин Белькевич.

Валентин Белькевич-Валентин, у якому стані підходиш до матчу?
-Після травми відновився повністю. Готов грати усі 90-то хвилин. А чи довірять мені місце в основному складі, визначиться за підсумками останнього тренуванні. Я грати готовий!

-Чого не вистачило “Динамо” для перемоги в Голландії?
-Цю гру я дивився в Києві по телевізору, адже повним ходом йшов відновлювальний та тренувальний процес. Нам дошкуляла низька реалізація. Сподіваюся, завтра вона буде вищою, а наша команда святкуватиме перемогу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер