Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Хотілося б, щоб глядачі згадали минулі роки»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Хотілося б, щоб глядачі згадали минулі роки»

Про те, як проходить підготовка до матчу та останні новини навколо цієї події, розповідає офіційному сайту спортивний директор «Динамо» Олексій Михайличенко.

- Список гостей, які приїдуть із Москви, вже затверджено. Ми сподіваємося, що всі заявлені учасники прибудуть до Києва. Нам, динамівцям, лишилося лише зібратися та потренуватися перед матчем. Це не так просто зробити, адже більшість приїде з інших міст, з-за кордону чекаємо на Сергія Балтачу, Олега Протасова.

- У поєдинку візьмуть участь зірки саме 80-х років?

- Саме так. А перед ними зіграють випускники динамівської та спартаківської шкіл, хлопці 1995-го року народження, які вже завтра можуть опинитися в молодіжних командах. Ветерани – це минуле київського «Динамо», а діти – його майбутнє. Хотілося б, щоб глядачі не лише згадали минулі роки, а й побачили майбутнє обох команд, а також згадали історію протистояння двох клубів. Загалом, історія має тривати.

- Яким буде формат поєдинку?

- Із ним ми ще не визначилися. Гадаю, що юнаки зіграють два тайми по 30 чи 35 хвилин. А після них на поле вийдуть команди ветеранів, які зіграють два тайми по півгодини.

- Чи заплановане якесь шоу окрім футболу?

- Це ще буде вирішуватися. Ми хочемо розіграти призи, вигадати ще багато цікавого.

- Це спільна акція ФК «Динамо» та «Ощадбанку»?

- Так, саме цей банк є генеральним спонсором заходу, а великий внесок для організації зробив перший заступник голови правління банку Денис Кирєєв.

- Ви думаєте, що збереться повний стадіон?

- Хотілося би, адже навряд чи «Динамо» та «Спартак» ще колись зберуться на футбольному полі в такому складі. Вік нагадує про себе.

- Чи правда, що не зможе зіграти Литовченко?

- Так, у нас є проблеми, у цій грі не зможуть взяти участь Блохін, Баль, Кузнецов та Литовченко, яким не дозволяє робота. Але буде багато інших футболістів, яких, я сподіваюся, ще пам’ятають кияни. Це і Володимир Горілий, який свого часу грав у основному складі. Також будуть Василь Рац, який, здається, не грав у попередньому матчі, Черніков, також сподіваємося, що з Англії прилетить Балтача, який мешкає там уже багато років. Приїде Протасов, який мешкає у Греції…

- Футболісти із задоволенням погоджувалися взяти участь у благодійному матчі?

- Із великим. Радість зустрічі гравців цих двох команд неможливо змалювати, адже збираються друзі-суперники, котрі вписали не одну сторінку до літопису радянського футболу і, власне, до історії одвічного протистояння «Динамо» та «Спартака».

- Тренером «Динамо» буде Володимир Веремєєв?

- Так. Також на поле вийдуть Олег Лужний, Сергій Шматоваленко, які грали наприкінці 80-х. Із радістю погодився ще раз одягнути футболку «Динамо» Ахрик Цвейба. У москвичів висловив бажання взяти участь у матчі Валерій Карпін.

- Коли востаннє зустрічалися ветерани «біло-синіх» та «червоно-білих»?

- Дуже давно, наприкінці 90-х років. Я досі не можу забути той матч, який проходив на НСК «Олімпійський» та зібрав 80 тисяч глядачів. Це було неймовірно! Звісно, з тих часів минуло багато часу, тому я й кажу, що в майбутньому нам буде складно зібратися в таких складах. Багато хто страждає від травм. Я впевнений, що глядачі, які 26-го травня прийдуть на стадіон «Динамо» імені Лобановського, отримають задоволення, побачивши Чанова, Дасаєва, Балтачу, Дем’яненка, Безсонова, Родіонова, Ярцева, Шавла, Раца, Яремчука, Протасова та багатьох інших. Словом, це буде цікаво.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер