Олексій Михайличенко: «Команда та її уболівальники варті один одного»

Олексій Михайличенко: «Команда та її уболівальники варті один одного»

Керманич “Динамо” Олексій Михайличенко увійшов у конференц-зал під оплески журналістів. З цього Олексій Олександрович і узяв слово:

-Вважаю, аплодувати потрібно команді, яка сьогодні вийшла на поле. Тому що грати за повної самовіддачі, бажанні, на максимумі своїх сил та можливостей може не кожна команда. Звичайно, на такому рівні важко проводити всі матчі, але ми будемо старатися.

Було видно, що бажання та настрой наших гравців був виший за суперника. Ми в кожній грі ставимо перед собою завдання грати на максимальний результат, незалежно від турнірного становища. Сьогодні команда боролася на кожному клаптику поля, за кожен м’яч упродовж 90 хвилин. Якщо до цього додати індивідуальну майстерність, зі всього цього і складається результат у кожному матчі Ліги чемпіонів.

-Відтепер, після матчу, ви можете сказати, чим планували здивувати суперника?
-Не секрет, що на виїзді “Фейєноорд” віддає перевагу грі на контратаках. Але ми також полюбляємо діяти в такому ж стилі. Сьогодні була обопільна гра, в якій “Динамо” розраховували на швидкі фланги (Каддурі, Пеєв) та дуже гостру, на грані офсайду, гру в нападі (Шацьких, Діого Ринкон, Белькевич). Чимало залежало від швидкого переходу від оборони в атаку. Сказати, що це нам завжди вдавалося, не можу. Моментами виходили контратаки, адже оборона голландців поступається в швидкості нашим форвардом.

Дуже вплинув на хід гри швидкий гол, адже супернику прийшлося перебудовуватися. Вся команда добре відпрацювала в атаці та обороні. Допомагали оборонцям Шацьких, Діого Ринкон і Белькевич. Тому в нас були шанси для гри на контратаках. При всій напрузі матчу, особливих проблем поблизу нашої штрафної не виникало. Це заслуга добре відпрацювавшої оборони (Гавранчич, Дмитрулін, Гіоане, Гусин). Вони не дали простору нападникам “Фейєноорду”.

-Ви ризикували, випускаючи в стартовому складі Валентина Белькевича, який чимало часу відновлювався після травми?
-Ризик є будь де. Він з’являється в наслідку невиконання тактики. У нас була розмова з Валентином, ми бачили його фізичну готовність й розуміли, що він довгий час перебував “поза грою”. Тому підходили з питанням: “чи відпрацює він у потрібному ключі сьогоднішню гру?” Відповідь була позитивною.

-Яку роль сьогодні зіграли вболівальники?
-Скажу відверто, присутність “дванадцятого гравця” зіграла величезну роль. У деяких матчах “Динамо” звикло грати у “тиші”, особливо в чемпіонаті та Кубку України. Сьогодні я звернув увагу, що з першої і до останньої хвилини нам було важко навіть розмовляти на тренерській лаві. Одним словом скажу, що сьогодні команда та її уболівальники були варті один одного.

-Уже можна казати про перспективи “Динамо” в першому груповому турнірі Ліги чемпіонів?
-Ось ви і кажіть. А ми будемо готуватися до наступної гри.

***

Далі узяв слово наставник “Фейєноорда” Берт ван Марвийк:

- Сьогоднішній матч мене розчарував. “Динамо” дуже організована команда, яка грамотно грає у футбол. Ми намагатимемось заспокоїти своїх гравців, адже нині вони дуже засмучені поразкою.

Перший пропущений гол був не обов’язковим. Ми не вгледіли за Хацкевичем, який без нагляду знаходився біля наших воріт. Після гравці дещо “зникли” й не могли грати в тому ж руслі. В нас були шанси зрівняти рахунок, але ми їм не скористалися.

У другому таймі мої хлопці зовсім розслабилися. Карою за це став другий гол на перших хвилинах після перерви. Він став трагедією для нас.

-Напередодні матчу ви казали, що зустріч з “Динамо” буде вирішальною для команди. Тепер “Фейєноорд” не претендуватиме на два перші місця в групі?
-Поразка в Києві дуже ускладнила наші шанси на завоювання путівки в наступний раунд. Але в нас попереду два матчі, в яких розраховуємо набрати шість очок. Хоча я знаю, що зробити це буде вкрай важко.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер