Олексій Михайличенко: «Контрольні матчі мало чим відрізняються від тренувань»

Олексій Михайличенко: «Контрольні матчі мало чим відрізняються від тренувань»

Підходить до завершення другий зимовий збір динамівців. Португалія зустріла команду аж ніяк не характерної для цієї пори року погодою: удень температура не опускається нижче 15 градусів, сонячно, а з океанського узбережжя дує освіжаючий легкий вітерець.

Але розслаблюватися "біло-блакитним " немає часу. Попереду важкий сезон, у якому прийдеться відвойовувати звання чемпіона України і власника Кубка країни, а також завоювати путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів.

-Наскільки готова команда до подібних здійснень? - поцікавився кореспондент офіційного сайта у головного тренера "Динамо" Олексія Михайличенка.

-Поки усі йде за планом, - говорить Олексій Олександрович. - У Португалії нам надали прекрасні умови для тренувань і реабілітації. У нашому розпорядженні гарної якості поля, спаринг-партнери. Команда готується відповідно до наміченого плану. Основна увага приділяється відпрацьовуванню тактичних навичок, володінню м'ячем. Проведені контрольні ігри мало чим відрізнялися від звичайних тренувань, спеціальної підготовки до них не вели .

-Рівень спарингів-партнерів вас влаштовував?

-Так, їхній рівень досить високий. Гарна гра вийшла з норвезьким "Фредрикстадом". Це добре фізично підготовлена команда і не дивно, що в матчі з ними було багато боротьби. Удалося перевірити, наскільки фізично готовий кожний із гравців на даний момент.

Друга гра з "Ольнаненсе" була ще цікавіша. Португальська команда знаходиться зараз у гарній формі, перебуваючи у верхній частині турнірної таблиці другого дивізіону. Протистояти технічній, збалансованій, швидкій команді було досить таки не легко. Ці спаринги, з огляду на втому від щоденних двухразовых тренувань, для нас були дуже корисні.

-Наскільки нинішній підбор гравців дозволяє вирішувати поставлені перед командою задачі?

-Зараз у нас немає травмованих футболістів, усі залікували старі травми і повернулися в основну групу . Деякі з них ще не набрали оптимальної форми, що дозволила б їм претендувати на місце в основному складі . Але до старту другого кола ще є час надолужити втрачене . І все-таки , набір гравців, якими ми в даний момент розташовуємо, дозволяє вирішувати поставлені завдання.

-Які ігрові позиції вимагають посилення?

-Розглядаючи питання з такого погляду , будь-яка позиція вимагає посилення. Зараз у команді здорова конкуренція. У нашому розпорядженні 27 футболістів і ні в кого з них немає гарантованого місця в основному складі . Йде пошук оптимальних варіантів, що буде продовжуватися постійно.

-Неодноразово повторювалося, що команда має потребу в забивному нападнику...

-У клубі не припиняється селекційна робота. У тому числі, ведеться пошук гравця цього амплуа.

-Що можете сказати про двох бразильців, що прибули на перегляд?

-Поки нічого конкретного. Це молоді хлопці, що хочуть спробувати себе в "Динамо". Ми подивимося на них. Можливо, вони проглядаються не на сьогоднішній день, а на перспективу.

-З 12-го по 18-і лютого, тренуючись на базі в Конча-Заспе, будуть проводитися контрольні матчі?

-Ні, у Києві їх не буде. Зате на наступному зборі в Голландії, де будемо більш конкретно визначатися зі складом на весняну частину сезону, проведемо їхній не менш трьох . Конкретних суперників поки назвати не можу, але, попередньо, це будуть команди елітних дивізіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер