Олексій Михайличенко: “Про яку чесну гру може йти мова?”

Олексій Михайличенко: “Про яку чесну гру може йти мова?”

Олексій Михайличенко, головний тренер “Динамо”:

- Коментар буде коротким. Дві команди боролися за перемогу до кінця. Обидві могли перемогти, але у меншості грати дуже важко… Можна розбирати дії гравців… Але сумно, коли забиваються такі м’ячі, як останній. У тому, що пропускали на останніх хвилинах у Мілані, Лондоні, була закономірність. Десь не вистачило сил, концентрації… Але такі м’ячі! Про який “феїр-плей” може йти мова? Цей арбітр обслуговував зустріч Швейцарія – Росія? Так? Тоді все зрозуміло!

-Але, погодьтеся, сьогодні в першу чергу переміг футбол?
-Він переміг би, якби принципи чесної гри зберігались до кінця. Все рівно команди грають заради перемог, очок, турнірного становища. Але сьогодні я не можу сказати, що з моєю командою обійшлись так, що я міг би сказати – так, сьогодні переміг футбол.

-Ви помітили у звітній грі якійсь політичний характер?
-Я не займаюся політикою, тому не хотів би робити якісь заяви. Я в першу чергу треную футболістів і хотів би продовжувати цим займатися.

-Чим були продиктовані заміни?
-Гіоане уже не виконував того обсягу роботи, який від нього вимагали, трохи підсів. Щоб освіжити гру в центрі поля ми випустили Хацкевича. Друга заміна була вимушеною - Онищенко зазнав травму.

-Не здається вам, що дуже багато помилявся Дмитрулін?
-Юра чимало пропустив. Так, сьогодні він продемонстрував не найкращу гру. Але на полі ні в кого не обійшлось без помилок. Просто його огріхи були більш помітними і призвели до голів. Одна справа, коли помиляється Шацьких, а якщо воротар або оборонці – це зовсім інше. Але не треба шукати винуватців, у нас були моменти забити, навіть більше і реальніше, ніж в Києві. Підвела реалізація. Так, “Локо” теж міг забити, але по грі ми господарям не поступалися.

-Ближче до середини другого тайму втомився Ринкон. Чому його не замінили?
-Він доволі гостро діяв в атаці, а ми грали на перемогу, тому вважав за необхідне залишити бразильця на полі. Важко було сказати, як у таку гру ввійде Мелащенко. Лєко пропускав зустріч через перебір карток, давно травмувався Чернат. Це, зрозуміло, позначилося на нашій грі в центрі поля, але інших варіантів її підсилення не було.

-Який результат матчу “Інтер” – “Арсенал” вас влаштує (питання було задане за п’ять хвилин до початку матчу в Мілані, прим. авт.)?
-Загадувати, думаю, не варто. За будь-якого результату матчу конкурентів у нас залишаються реальні шанси продовжити виступи в Лізі чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер