Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми не ранжируємо турніри – кожна гра дуже важлива для нас»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Ми не ранжируємо турніри – кожна гра дуже важлива для нас»

- Станом на вчорашній день було реалізовано лише 11 тисяч квитків. Як вважаєте, чи пов'язано це з останніми результатами команди та чи розраховуєте в завтрашньому поєдинку на потужну підтримку?

- Напевно, ми самі заслужили на таке ставлення. Нам нарікати немає на що. Розуміємо, що лише своєю грою та результатом можемо повернути вболівальників на стадіон. Якщо прийде одна людина – значить, будемо грати для неї.

- Будемо вважати, що «Динамо» потрапило у «зону турбулентності». З сектора ультрас часто лунає гучно на весь стадіон «віримо в команду». Так само вірять у команду й багато інших уболівальників. Що б ви хотіли побажати своєму 12-му гравцеві?

- Насамперед, висловити величезну подяку. Насправді, 12-й гравець – це ті, хто готовий підставити плече у складній ситуації, як зараз, а не лише радіти перемогам. Це важка ноша, яка випала гравцям. Найближчим часом ми хочемо порадувати нашого 12-го гравця результатом та довести насамперед собі, а потім і всім іншим, що ми та команда, яка має й буде перемагати.

- Чи всі готуються до завтрашнього матчу?

- Радує, що багато травмованих повертаються до ладу. Попов провів поки лише два тренування, тому про його кондиції поки судити складно, також почав тренуватися Шапаренко. Ви знаєте, що пропускає гру Бурда. Навіть Самбрано повернувся зі збірної й перебуває в непоганих кондиціях. Тож поки не скаржимося. Але у нас зараз буде низка ігор, відповідальних та важких, які будуть проходити через два дні на третій, і нам потрібна глибина складу. На мій погляд, фізичний стан футболістів дозволяє досягати перемог у майбутніх іграх.

- Футбол – це гра, де є переможець та переможений. Матчі чемпіонату України дозволяють належним чином підготуватися до старту в Лізі Європи? Як стерти з пам'яті футболістів негативні емоції після чемпіонату України?

- Фізично відновитися набагато легше, ніж психологічно. Це не я вигадав, і всі чудово знають це. Ми не готувалися до Ліги Європи через чемпіонат України, тому що національна першість також важлива для нас. Я не хочу сказати, що зараз ми ранжируємо турніри на важливі або неважливі. Важко навіть зрозуміти, що для нас є найважливішим – чемпіонат або Ліга Європи. Усі ігри дуже й дуже важливі для нас. Та підготовка, яка велася до Ліги Європи, була конструктивною, і ми, сподіваюся, зможемо показати той футбол, який чекають від нас.

- «Мальме» вважаєте головним конкурентом у боротьбі за першу сходинку в таблиці?

- Важко сказати про це на старті турніру. Група в нас рівна, хороша, і ми готувалися поки лише до гри з «Мальме». Ми переглянули і вивчили суперника. Команда цікава, досвідчена, середній вік у якій – близько 30 років. Тому ж Розенбергу 37 років, він як другий тренер на полі, Крістенсен, Бачиру... Команда виглядає цілісно, ​​має відмінну фізичну підготовку. Як загалом і всі команди зі Скандинавії. Плюс «Мальме» ще й тактично підкований.

- У матчі проти «Десни» були помилки в захисті. Це індивідуальні проблеми або є комплексні?

- Будь-яка комплексна проблема складається з індивідуальних помилок. Якщо команда пропускає гол, то до цього призводять як мінімум три індивідуальні помилки. Шкода, що нас за кожну помилку карають, а ми прощаємо. А хотілося би навпаки.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер