Олексій Михайличенко: “Ми заплатили за свої помилки”

Олексій Михайличенко: “Ми заплатили за свої помилки”

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

- Перш за все, хочу сказати, що ми, напевно, заплатили за свої помилки. Господарі показали не зовсім те, що ми сподівались побачити, переглянувши попередні матчі "Металурга", особливо його першу гру з донецьким "Шахтарем". Ці зустрічі команда провела на зовсім різних швидкостях, тому ми навіть не сподівались такого опору. Хоча, якщо говорити по самій грі, то, звичайно, дуже прикро втрачати такі бажані очки. Я думаю, запорізький "Металург" не заслуговує навіть нічиєї. Вважаю, знову повторилася наша біда - погана гра під час розиграшу "стандартів". Чогось нового в ігровій побудові "Металурга" чи якихось цікавих комбінацій я не побачив. Команда, як і більшість колективів під керівництвом Михайла Івановича Фоменка, працює, перш за все, на великій самовіддачі, дисципліні, грає від глухої оборони. Ми не скористалися низкою слушних нагод, хоча й контролювали хід матчу.

- Як так трапилось, що з 18-ї хвилини першого тайму "Динамо" втратило ініціативу, як наслідок - перейшла на тактику дрібного фолу і гравцям команди було показано 3 жовті картки?
- Мені здається, тактика дрібного фолу була присутня у грі обох команд. Її нам нав'язав "Металург". Загалом, всі ігри, котрі тут відбуваються, більше схожі на регбі. Тому, напевно, деяка нестриманість з нашого боку зіграла свою роль. Хлопці почали відповідати і трохи завелися. Тому був втрачений ритм гри, але ініціатива завжди була в наших руках. Не робіть бажане очевидним.

- Чому ви не випустили на поле Мелащенка, котрий був готовий вступити у гру?
- Так, спочатку ми хотіли підсилити атаку, але потім вирішили трохи зачекати, оскільки треба було більше уваги приділяти обороні. На жаль, задуманого до кінця здійснити не вдалося. Банальні помилки призвели до нелогічного гола.

- Чому не грали Гусин і Хацкевич?
- У Гусина травма чисто футбольного плану, а у Хацкевича - ангіна. Вони приєдналися до Пеєва і Саблича, які ще не налаштовані на гру.

- Ви розглядали цей матч, як підготовку до наступної зустрічі у Загребі?
- Ні в якому разі. По-перше, треба поважати свій чемпіонат і не перетворювати ігри на тренування. Ми чудово розуміли, як тут буде важко, тому їхали, перш за все, для того, аби здобути три очки. Адже ми граємо у чемпіонаті України і це для нас було сьогодні на першому місці.
Обоє змагань для нас дуже важливі. Одного без іншого не буває.

- Чому ви не включаєте у склад молодь - Алієва, Милевського?
- Не ставимо їх в "основу", бо існує конкуренція. Якщо вони будуть сильнішими від тих, хто зараз грає в команді, обов`язково виступатимуть. Ми бачимо їх кожен день, ви - від гри до гри, хоча, напевно, зовсім не бачите, а читаєте пресу, тому вам важко судити.

* * *

Михайло Фоменко, головний тренер запорізького "Металурга":

- Треба подякувати сьогодні хлопцям за те, що вони справді боролися за результат, повірили, що вони такі ж футболісти, як і суперник. Може, в нас трохи нижчий рівень, але з нами треба рахуватись. Хлопці відпрацювали як слід. Претензій ні до кого не маю.

- Олексій Михайличенко сказав, що до гри з "Металургом" вони готувались по відеозаписах, особливо по зустрічі з донецьким "Шахтарем", і виявились не готовими до тих змін, котрі трапились у грі команди. Ви задоволені змінами?
- Так. Якщо процес іде - чому маю бути незадоволеним? Ми готувались трошки глибше, ніж суперник. Переглянули 3 гри - матч у Кривому Розі, зустріч з "Дніпром" і поєдинок Ліги чемпіонів. Не просто переглянули.
Футболісти дивились - ми коментували, звертали увагу на сильні сторони суперника. В мене було побоювання, що люди перехвилюються. Так і трапилось. Пройшло 10-15 хвилин, поки хвилювання минуло.

- Як іде процес відновлення Скаченко й інших травмованих?
- Нині у нас в заявці 30 чоловік. З них - 14 в лазареті. Можете собі уявити… Це ціла команда. Якщо говорити конкретно про Скаченка, то, по-перше, другого вересня він має проконсультуватися у лікаря в Києві, а потім, якщо не буде змін в динаміці одужання - почне рухатись самостійно, згідно рекомендацій лікарів, числа 10-20-го.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер